BMW iX3, BMW i4 şi BMW iNEXT sunt testate în condiţii extreme la Cercul Arctic

Autor: ProMotor acum 2 ani Mașini electrice

BMW i pregăteşte lansarea următoarei generaţii de modele cu propulsie exclusiv electrică. Împreună cu BMW iX3, care va fi disponibil spre vânzare încă de anul viitor, BMW i4 şi BMW iNEXT, care vor ajunge pe piaţă în 2021, efectuează un program intensiv de teste extreme în Suedia la limita Cercului Arctic.

Pe suprafeţele lacurilor îngheţate, pe zăpadă şi în frig arctic, motoarele electrice, bateriile de înaltă tensiune şi electronica de putere a tehnologiei BMW eDrive, precum şi sistemele de control al suspensiei îşi demonstrează nivelul ridicat de performanţă şi fiabilitate. 

Cel mai recent capitol al strategiei de electrificare a BMW Group va fi deschis de un model Sports Activity Vehicle. Începând de anul viitor, BMW iX3 va dispune în premieră de a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Acesta are o autonomie de peste 400 de kilometri (ciclul de testare WLTP) şi posibilitatea de utilizare a staţiilor de încărcare ultra-fast DC (curent continuu) cu putere de 150 kW pentru alimentarea bateriei.

A cincea generaţiei a tehnologiei BMW eDrive ce va fi disponibilă la BMW i4 permite o autonomie de peste 600 de kilometri (ciclul de testare WLTP). Mai mult, dezvoltarea spontană a puterii motorului electric poate fi utilizată, mai presus de orice, pentru obţinerea unei experienţe a condusului dinamic. BMW i4 sprintează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4,0 secunde şi atinge o viteză maximă de peste 200 km/h. BMW i4 va fi produs la uzina BMW din München, începând cu 2021.

Toate datele cu privire la performanţe, consum, emisii şi autonomie sunt provizorii.

 Comentarii
Inchide