Noul BMW M4 Competition va participa la Campionatul European Drift Masters 2021

Autor: Marius Vișan 09 apr. 2021 Știri auto

BMW M GmbH îşi extinde sprijinul pentru echipa Motorsport pentru a include spectaculoasa disciplină a driftului. Totodată aceasta va sponsoriza și Red Bull Driftbrothers.

Anul acesta, fraţii Elias şi Johannes Hountondji vor intra în Campionatul European Drift Masters la comenzile a două modele BMW M4 Competition din generaţia recent lansată, pe care ei înşişi le vor optimiza pentru cerinţele driftului.

În plus faţă de cele cinci weekenduri de cursă, cei doi au programate şi apariţii la cursele MotoGP de la Sachsenring şi Red Bull Ring, la Marele Premiu al Austriei de Formula 1 ce are loc tot pe Red Bull Ring, precum şi la cursa de 24 de ore de la Nürburgring.

Red Bull Driftbrothers – Elias Hountondji (35) şi Johannes Hountondji (40)

Cei doi nu sunt doar piloţi, tot ei sunt cei care îşi pregătesc singuri maşinile şi le optimizează pentru cerinţele speciale ale driftului, iar BMW M4 Competition le oferă o bază perfectă.

Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologia M TwinPower Turbo, al BMW M4 Competition a fost proiectat de BMW M GmbH pentru utilizare în motorsport şi va fi disponibil şi la BMW M4 GT3. Red Bull Driftbrothers adaptează motorul de 375 kW (510 CP) utilizat la modelul de serie la cerinţele driftului.

De mai mulţi ani, Elias şi Johannes Hountondji sunt în elita piloţilor de drift

Succesele celor doi includ titlurile de campion şi vicecampion la King of Europe 2017. În 2016 şi 2017, au cucerit şi titlul echipelor în aceeaşi competiţie şi au activat în Campionatul European Drift Masters din 2018. Cei mai buni 45 de piloţi din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu participă la această serie pe bază de invitaţii.

În 2021 sunt programate etape în Austria, Norvegia, Polonia, Letonia şi Georgia. La evenimentele sportive de drift, pe circuite de doar câţiva kilometri, pilotul cu cele mai bune abilităţi de manevrare, cea mai inteligentă strategie şi cea mai bună configurare a echipamentului este desemnat câştigător.

Există patru criterii evaluate de juriu

Timpul de pilotaj nu este factorul decisiv, ci patru criterii evaluate de juriu: viteza, unghiul de drift, trasa aleasă şi stilul de pilotaj. Evaluarea se face de către arbitrii la finalul duelului de câte două manşe într-un sistem eliminatoriu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide