Noul BMW X2 xDrive25e – Acum și în versiune plug-in hybrid

Autor: Elena Luchian 27 mai 2020 Știri auto

Noul BMW X2 xDrive25e este încă un pas pe drumul electrificării pe care a pornit producătorul bavarez. Noua versiune plug-in hybrid primește cea de-a patra și cea mai nouă generație a tehnologiei eDrive.

GALERIE FOTO

Noua versiune integrează un motor termic cu trei cilindri, care livrează cuplul către puntea față și un motor electric care dezvoltă 95 de cai putere, care angrenează puntea spate. BMW X2 xDrive25e beneficiază astfel de un total de 220 de cai putere și de tracțiune integrală. De 6,8 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

O baterie cu o capacitate de 10 kWh îi asigură o autonomie electrică de până la 57 de kilometri. Aceasta se poate încărca în 3,2 ore odată conectată la BMW i Wallbox, disponibil opțional. Bateria este amplasată sub bancheta spate, fără a compromite spațiul interior. 410 litri sunt rezervați bagajelor, spațiul ajungând la 1.290 de litri atunci când bancheta fracționabilă 40:20:40 este rabatată.

Ce mai e nou la noul BMW X2 xDrive?

X2 xDrive vine cu o nouă nuanță exterioară Phytonic Blue metallic, cu faruri LED cu lumini pentru vreme rea integrate, dar și cu un pachet Business, care include furnizarea de informații în timp real.

Trei moduri de rulare sunt disponibile la bordul noii versiuni:

  • AUTO eDRIVE, modul standard, în care mașina beneficiază de interacțiunea optimă a celor două motoare;
  • MAX eDrive, în care motorul electric preia controlul și în care viteza maximă este de 135 km/h;
  • SAVE BATTERY, în care doar motorul termic funcționează, permițând rezervarea energiei din baterie pentru atunci când șoferul are nevoie de energia electrică stocată.

Primul SAC (Sports Activity Coupe) de la BMW, X2,  poate fi comandat cu noul sistem de propulsie începând cu luna iulie.

BMW X2 xDrive25e primește standard jante de 17 inci, sistem de climatizare pe două zone și sistem de aer condiționat auxiliar.

Noua versiune poate fi comandată cu una dintre echipările Advantage, Advantage Plus, M Sport și M Sport X.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide