Noul BMW XM a fost dezvăluit. Un super SUV cu peste 650 de cai putere sub capotă și cu un preț de 160.000 de euro

Autor: Adrian Somai 28 sept. 2022 Știri auto

A venit momentul să facem cunoștință cu noul BMW XM, super SUV-ul constructorului bavarez îndelung așteptat de pasionații auto din lumea întreagă. BMW M a dezvăluit astăzi primul său model de sine stătător de la supercarul M1 din anii ’70, XM urmând să aibă parte și de un eveniment propriu de lansare internațională la începutul anului viitor. Primele livrări europene ale lui XM sunt programate la începutul anului viitor.

În primul și primul rând, avem în fața ochilor un rival pe măsură pentru două dintre cele mai apreciate modele din segment – Lamborghini Urus, respectiv Aston Martin DBX. Nu numai atât însă, BMW XM este un model care vine la pachet cu câteva premiere demne de menționat: este cel mai mare model de performanță BMW M construit vreodată, este primul model cu propulsie plug-in hibrid și este cel mai puternic model BMW M construit vreodată.

Noul BMW XM măsoară 5.110 mm în lungime, 2.005 mm în lățime și 1.755 mm în înălțime, în timp ce ampatamentul SUV-ului ajunge la 3.105 mm. Deși are doar cinci locuri, SUV-ul XM are aproape aceeași lungime cu modelul X7 cu șapte locuri. În aceste condiții, masa totală a bolidului este una pe măsură, de 2.750 de kilograme. Mașina este echipată standard cu un set de jante din aliaj cu dimensiuni de 21 de inci, însă clienții pot opta și pentru niște jante cu dimensiuni de 22 sau 23 de inci.

Cifre de performanță extrem de bune

Din punct de vedere tehnic, noul XM este echipat cu cel mai recent propulsor V8 twin-turbo pe benzină cu capacitate de 4.4 litri de la BMW M, cunoscut sub numele de S68, iar alături de acesta se regăsește o unitate electrică și un pachet de baterii de 25.7 kWh. Împreună, întreg sistemul cu care este echipat noul BMW XM dezvoltă 480 kW, adică echivalentul a 653 de cai putere. Cuplul maxim în acest caz este de 800 Nm. Transmisia către toate cele patru roți este asigurată prin intermediul unei cutii automate cu opt rapoarte.

În aceste condiții tehnice, SUV-ul BMW XM se poate mândri cu niște cifre de performanță excelente din toate punctele de vedere. Spre exemplu, sprintul de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat în numai 4.3 secunde, în timp ce viteza maximă poate atinge cifra de 270 km/h în cazul în care se optează pentru pachetul M Driver. În modul electric, XM poate atinge o viteză de 140 km/h.

Sursa: Motor1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide