Cum arată noul camion Volvo pe care europenii îl vor vedea doar în poze?

Autor: Elena Luchian 07 dec. 2020 Știri auto

Divizia Volvo Trucks a construit un camion electric pe care europenii îl vor vedea doar în poze. Cum arată colosul cu emisii zero destinat pieței americane?

GALERIE FOTO

Noul camion electric de la Volvo, VRN Electric, va rula doar pe șoselele in Statele Unite. Volvo VNR Electric va intra în producție la începutul anului viitor, la uzina companiei din statul american Virginia. Modelul este deja disponibil pentru comandă.

Proiectat pentru distribuție locală și regională, colosul cu origini suedeze beneficiază de o autonomie de până la 240 de kilometri, în funcție de configurația aleasă de client. Energia este stocată în bateriile litiu-ion cu o capacitate de 264 kWh. De 70 de minute este nevoie de pentru ca acestea să se încarce până la 80%.

Viteza maximă a lui VRN Electric este de 105 km/h (65 mph). Suedezii îi trec în cont noului camion Volvo comfort, siguranță, o rulare silențioasă și o natură practică.

“Divizia Volvo Trucks se află la conducerea cursei de electrificare la nivel global. Prin introducerea unei game de vehicule comerciale electrice în Europa și în America de Nord, Volvo își ține promisiunea de a direcționa această industrie către un viitor sustenabil”, susține Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Noul camion electric de la Volvo, produsul unui proiect de anvergură

Divizia de camioane de la Volvo a dezvoltat noul său VNR Electric în parteneriat cu nu mai puțin de 14 organizații publice și private. Vehiculul este unul dintre produsele dezvoltate în cadrul proiectului Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) în California. Tot pe șoselele californiene au fost testate tehnologiile cu care este echipat camionul, dar și posibilitatea adaptării sale la infrastructura de acolo.

Volvo lucrează și la versiuni electrice ale seriilor FH, FM și FMX. În funcție de bateriile cu care sunt echipate modelele, acestea pot parcurge până la 300 de kilometri între două încărcări. Noile versiuni cu emisii zero vor ieși de pe liniile de asamblare în 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide