Noul Chevrolet Silverado HD vine cu un design revizuit și cu un motor diesel îmbunătățit

Autor: Adrian Somai 27 sept. 2022 Știri auto

Pasionații auto de peste Ocean și nu numai făceau cunoștință anul trecut cu Silverado 1500 facelift, Chevrolet îndreptându-și acum atenția în cele din urmă către Silverado HD. Noul Chevrolet Silverado HD urmează să fie lansat în primul trimestru al anului viitor, constructorul american pregătindu-ne o actualizare consistentă a mașinii. Avem, așadar, un design revizuit, un motor diesel îmbunătățit și un interior complet nou.

Din punct de vedere al înfățișării exterioare, noul Silverado HD facelift vine la pachet cu o parte frontală evoluată, la care remarcăm încă de la prima privire luminile de zi LED proeminente în forma literei C, cărora li se alătură niște faruri minimaliste. De asemenea, observăm rapid că grila frontală a fost modificată, în timp ce bara de protecție frontală este de această dată ceva mai agresivă.

Americanii oferă cu această ocazie și mai multe culori în care poate fi vopsită caroseria, printre ele numărându-se Sterling Gray, Dark Ash, Radiant Red, Auburn Metallic, Meteorite Metallic și Lakeshore Blue Metallic.

Constructorul american a pregătit, de asemenea, și o ediție Midnight Edition, care are la bază nivelul de echipare de vârf High Country. Silverado HD Midnight Edition vine la pachet cu o grilă cromată neagră, embleme negre și trepte laterale negre cu asistență electrică. Totodată, clienții vor putea opta pentru niște jante cu dimensiuni de 20 sau 22 de inci cu finisaj negru lucios.

Îmbunătățiri semnificative și sub capotă

Interiorul este complet schimbat, în special în cazul versiunilor LT și celor superioare. Vorbim despre un interior nou, complet digitalizat, cu un design modern și cu materiale de foarte bună calitate. Silverado HD este echipat cu un nou instrumentar de bord digital de 12.3 inci, alaturi de care se găsește un sistem de infotainment dispus pe un ecran de 13.4 inci.

La capitolul tehnic, sub capota noului Chevrolet Silverado HD regăsim aceeași unitate de motorizare V8 cu capacitate de 6.6 litri, capabilă să dezvolte 401 cai putere și un cuplu maxim de 628 Nm. Motorul diesel Duramax primește însă câteva îmbunătățiri și ajunge acum la o putere de 470 de cai și la un cuplu maxim de 1.320 Nm. Ambele motoare sunt conectate la o transmisie automată Allison cu zece trepte.

VIDEO:

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Chevrolet


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide