Noul Cod Fiscal (2016) aduce veşti bune: carburanţi mai ieftini şi maşini mai ieftine

Autor: Claudiu Ilioiu acum 7 ani Știri

Noul Cod Fiscal (2016) a fost adoptat de Parlament, iar printre modificările care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016 se numără şi două puncte foarte interesante pentru şoferi.

1. Eliminarea accizei de 7 eurocenţi/litru pentru toate sortimentele de combustibil. Acciza a fost introdusă în 1 aprilie 2014, iar efectele s-au văzut imediat, preţul carburanţilor crescând peste noapte cu peste 0,30 lei/litru. După intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, nivelul accizelor va reveni la cel aplicat înainte de 1 aprilie 2014.

Poate că preţul nu se va întoarce la 4,9 lei prea curând, dar dacă ajunge la 5,5 lei tot e bine

2. Reducerea TVA de la 24% la 19%. Este o măsură care va scădea şi mai mult preţul combustibilului, dar va avea efecte benefice şi pentru cei care vor să îşi cumpere maşini noi, preţurile acestora scăzând odată cu modificarea TVA.

Noul Cod Fiscal (2016) a fost aprobat de Parlament în 24 iunie 2015, cu 306 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Citeşte aici toate modificările importante aduse de noul Cod Fiscal. Totodată, poţi să consulţi aici documentul oficial în întregime.
Comentarii
Inchide