Noul Dodge Charger electric apare în primele imagini oficiale – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 ian. 2024 Știri auto

Dodge a publicat primele imagini cu versiunea de serie a noului Charger electric. Mașina va intra în producție în 2024.

Dodge ne oferă o surpriză la început de an. Producătorul american a publicat pe social media primele imagini cu viitoarea generația a modelului Charger. Alături de imaginile postate pe Instagram, Dodge a oferit doar un simplu text: Nu sunt permise camere sau dispozitive de înregistrare. Este prezentat modelul de pre-producție. Disponibil la sfârșitul anului 2024.

Astfel, Dodge a confirmat că acestea sunt imagini cu noua generație a modelului Charger, prezentate deocamdată în formă de pre-producție, fără urmă de camuflaj. De fapt, imaginile arată cum ultima bucată pic de camuflaj este îndepărtată. Cu toate acestea, nu avem încă o perspectivă clară asupra mașinii.

Noul Dodge Charger electric apare în primele imagini oficiale

Din câte putem observa, mașina păstrează esența conceptului Charger Dayton SRT, dar cu linii ceva mai cuminți. Chiar și așa, forma generală a conceptului prezentat în 2022 a fost păstrată, fiind un design cu influențe retro, dar care se uită și către viitorul brandului american. Forma angulară, ce ne aduce aminte de muscle car-urile anilor ’60 și ’70, este prezentă și pe mașina de serie. Comparativ cu conceptul, mașina ce va intra în producție în acesta an va folosi oglinzi retrovizoare tradiționale, ci nu camere.

Grație imaginilor oferite de Dodge, putem vedea că avem de-a face și cu o versiune electrică. Potrivit Motor1, versiunea electrică a viitorului Charger va purta numele de Daytona, text pe care îl vedem ștanțat și în bara din spate a mașinii ce apare în imaginile postate de Dodge. Alte zvonuri vorbesc despre posibilitatea apariției unui motor cu 6 cilindri în gama Charger. Acest motor cu 6 pistoane în linie, supraalimentat cu două turbine este deja folosit pe anumite modele Stellantis și ar putea ajunge și pe viitorul Charger.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dodge


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide