Noul Fiat Panda va fi produs în Serbia. Modelul electric ar putea costa mai puțin de 25.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2023 Știri auto

Apar noi informații oficiale despre noua generație a modelului Panda. De această dată aflăm că noul model va fi produs în Serbia, la uzina din Kragujevac.

Fiat pregătește o nouă generație a celebrului model Panda, o mașină foarte importantă pentru brandul italian. Vom face cunoștință cu noul model abia la anul, când va fi dezvăluit în luna iulie.

Potrivit Carscoops, președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că noul Fiat Panda va fi produs în această țară și că se așteaptă ca Grupul Stellantis să construiască noul model într-o uzină din Kragujevac.

Declarația lui Vucic a venit la scurt timp după o întâlnire cu premierul italian Giorgia Meloni, deși acesta nu a specificat o dată la care va începe producția noului Fiat Panda electric.

Noul Fiat Panda, un viitor rival pentru Dacia Spring

Mai avem de așteptat până la dezvăluirea inițială, dar ne putem face o idee despre designul noului model, ce probabil va împrumuta multe elemente de design de la conceptul Centoventi. De asemenea, ar trebui să aibă dimensiuni similare cu noul Citroen e-C3, mașină cu care va împărți platforma tehnică.

În cazul lui e-C3, este folosit un singur motor electric ce produce 113 CP, permițându-i să atingă 100 km/h în 11 secunde și o viteză maximă de 135 km/h. Micul Citroen electric folosește un pachet de baterii litiu fier fosfat de 44 kWh. Intuim că noul Fiat Panda va oferi performanțe similare și ar putea avea aceeași baterie, ceea ce va menține costurile de producție la un nivel scăzut, oferindu-i totodată o autonomie de aproximativ 320 km.

Prețurile nu au fost confirmate deocamdată, dar dacă ne raportăm la noul Citroen e-C3, ne putem aștepta ca versiunea cu baterie mare să aibă un preț de pornire cuprins între 20.000 și 25.000 de euro. Rămâne de văzut cum vor arăta aceste cifre atunci când rivalii VW ID.2 sau Renault 5 vor ajunge pe piață. Totuși, la fel ca Citroen e-C3, ar putea fi un rival redutabil pentru Dacia Spring.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide