Noul Fisker Ocean va debuta pe piața din Europa în ultima zi din februarie

Autor: Mihai Morcovescu 07 feb. 2022 Știri auto

Americanii de la Fisker au anunțat că noul lor SUV electric Ocean își va face debutul oficial pe piața europeană la sfârșitul lunii februarie. Producătorul californian va dezvălui mașina în cadrul „Mobile World Congress” care va avea loc la  Barcelona în perioada 28 februarie-3 martie.

Modelul a fost prezentat în premieră mondială anul trecut, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Versiunea europeană a SUV-ului cu zero emisii va fi produsă la uzina Magna Steyr din Graz (Austria) începând cu luna noiembrie a anului curent. Livrările vor debuta în 2023.

Fisker Ocean va oferi o autonomie de până la 560 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Constructorul de automobile american a inaugurat recent primul birou european la München. Ulterior, va fi deschis și primul showroom, tot în Germania. Oficialii companiei estimează o cifră anuală de vânzări de aproximativ 60.000 de unități în Europa.

Cei de la Fisker au dat publicității cu acest prilej și câteva detalii despre varianta europeană a SUV-ului lor electric. Astfel,  acesta va avea o configurație cu cinci locuri, iar modelul entry-level Sport va oferi o autonomie de până la 400 de kilometri.

Vârful de gamă se va numi Fisker Ocean Extreme, Modelul va fi echipat cu două motoare electrice și cu sistem de tracțiune integrală. Autonomia anunțată de oficialii americani este de peste 560 de kilometri.

Producția viitorului rival în Europa pentru BMW iX3 și Audi Q4 e-Tron va demara în luna noiembrie. Livrările vor debuta în cursul anului 2023 pe anumite piețe de pe „bătrânul continent”.

Sursa: Electrek

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide