Fisker – Toată lumea îi credea în faliment. Acum anunță că vor lansa trei modele

Autor: Elena Luchian 31 iul. 2020 Știri auto

Toată lumea credea că Fisker este în faliment. Dar compania americană tocmai a anunțat lansarea a trei modele noi. Când vor fi gata?

GALERIE FOTO

Fisker a prezentat recent noul său SUV Ocean, la 7 ani de când declarase oficial că intră în faliment după eșecul înregistrat cu modelul Karma. Dar Ocean nu va fi singurul produs din portofoliul companiei revenite la viață. Americanii lucrează la încă trei modele, care vor fi prezentate oficial în perioada 2023-2025. “Vor avea un caracter unic și se vor distanța de convenția industriei de a crea produse similare, dar cu proporții diferite”, anunță reprezentanții producătorului.

Unul dintre cele trei modele anunțate de Fisker va avea la bază conceptul Emotion, dezvăluit în anul 2017. Acesta va fi o limuzină cu veleități sportive, care trebuia să intre în producție în 2019. Dar problemele de ordin financiar întâmpinate de companie au forțat amânarea momentului.

În gamă își va face apariția și un crossover sport. Nu se știe însă, dacă acesta va fi poziționat sub sau deasupra SUV-ului Ocean. Apare pe lista americanilor și un pick-up, rival pentru controversatul Cybertruck de la Tesla.

“Atunci când am pus bazele Fisker Inc., plănuiam să construim o companie care poate oferi servicii de electro-mobilitate cu ajutorul unei game de vehicule emoționale și foarte diferite. Vom putea aduce pe piață, cu ajutorul unui program inovator de închiriere, produse foarte diverse, pentru a fi pe placul cât mai multor clienți cu posibilități financiare diferite”, susține CEO-ul companiei, Henrik Fisker.

Fisker Ocean, peste așteptări

Șefii companiei sperau ca SUV-ul Fisker Ocean să atragă 5.000 de clienți până la sfârșitul acestei luni. Interesul le-a depășit însă, așteptările. 7.062 de persoane au rezervat deja un Ocean.

SUV-ul va intra în producție la sfârșitul anului 2022 și ar putea avea la bază platforma MEB dezvoltată de Grupul Volkswagen. Fisker și Volkswagen au demarat deja negocierile. În Statele Unite, modelul ar trebui să aibă un preț de pornire de 37.499 de euro. Modelul cu baterie de 80 kWh ar beneficia de o autonomie cuprinsă între 402 și 483 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide