Noul Ford Mustang Mach-E ajunge mai întâi în Europa, apoi în SUA. Care este motivul?

Autor: Elena Luchian 10 feb. 2020 Știri auto

Lovitură pentru piața americană. Ford Mustang Mach-E va ajunge mai întâi în Europa, apoi în Statele Unite. O spune cel care coordonează strategia de electrificare de la Ford.

Galerie foto

Șeful diviziei de Strategie a Marketing-ului din cadrul diviziei de electrificare de la Ford, Jason Mase, a dezvăluit pentru Mach-E Club, la Salonul Auto de la Chicago, că noul crossover electric va ajunge mai întâi la clienții din Europa, iar țările nordice vor fi primele care îl vor primi. Este o decizie care nu surprinde deloc, având în vedere că în în Norvegia, aproape 50% dintre mașinile înmatriculate în 2019 au fost electrice și hibride.

În plus, piața europeană este mai deschisă trecerii la propulsia cu emisii zero decât piața americană, își justifică decizia producătorul din Michigan.

Peste 30.000 de clienți au rezervat deja un Ford Mustang Mach-E, modelul cu emisii zero dezvăluit în luna noiembrie a anului trecut, iar primii dintre aceștia își vor primi mașinile începând cu ultimul trimestru al acestui an. Mașinile comandate vin cu echipările First Edition, Premium, Select și California Route 1.

Ford amână lansarea celei mai performante versiuni Mustang Mach-E GT cu 465 de cai putere și cuplu de 830 Nm, echipată cu bateria cu o capacitate de 98,8 kWh. Această versiune va ajunge în showroom în primăvara anului viitor. Producătorul american dezvăluia anul trecut că 30% dintre clienți au rezervat versiunea de top.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide