Noul Ford Mustang Mach-E GT a ajuns în Europa. Este cel mai rapid SUV

Autor: Elena Luchian 25 sept. 2020 Știri auto

Noul Ford Mustang Mach-E GT a ajuns în Europa și este, alături de Tesla Model Y, cel mai rapid SUV de pe “Bătrânul continent”.

GALERIE FOTO

Este versiunea de performanță promisă de constructorul american încă din momentul lansării modelului. Atunci, Ford promitea că Mach-E GT va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 5 secunde. Realitatea însă, este total diferită și este clar în favoarea SUV-ului de performanță. De 3,7 secunde are nevoie noul Ford Mustang Mach-E GT pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Sunt cifre identice cu cele ale lui Model Y de la Tesla.

GT-ul electric este pus în mișcare de două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți. Acestea dezvoltă împreună 465 de cai putere ș un cuplu de 830 Nm și îi asigură modelului tracțiune integrală. Viteza sa maximă este limitată electronic la 200 km/h.

Modelul a fost omologat conform normelor europene.

Noul vârf de gamă are o baterie cu o capacitate de 88 kWh, care îl ajută să parcurgă până la 500 de kilometri între două încărcări, autonomie calculată conform ciclului de testare WLTP.

Clienții care comandă un Ford Mustang Mach-E GT anul acesta sau anul viitor vor beneficia de încărcare gratuită a bateriei în cele 155.000 de stații de încărcare de care dispune rețeaua europeană FordPass și de un an de încărcare gratuită în rețeaua Ionity.

Ce primesc europenii atunci când comandă un Ford Mustang Mach-E GT?

Pentru clienții europeni, Ford a dezvoltat suspensia adaptivă MagneRide cu setări noi. Culorile exterioare Grabber Blue și Cyber Orange îi sunt rezervate exclusiv acestei versiuni.

Se regăsesc la bordul noului Ford Mustang Mach-E GT scaune Ford Perfromance, un ecran tactil de 15,5 inci și un volan cu inserții din piele întoarsă.

În Statele Unite, această versiune are un preț de pornire de 60.000 de dolari. Ford va anunța în curând și prețurile pentru piața europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide