Noul Hyundai Elantra N este mașina sport de familie cu 280 de cai putere

Autor: Elena Luchian 14 iul. 2021 Știri auto

Noul Hyundai Elantra N este mașina de familie sport, cu 280 de cai putere și mod N Grin Shift. Informații și imagini oficiale.

GALERIE FOTO

Hyundai Elantra N este spus în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 280 de cai putere și un cuplu de 392 Newtoni metru. Unitatea poate fi cuplat fie la o transmisie manuală cu șase trepte, fie la una automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj.

De 5,3 secunde are nevoie noul Hyundai Elantra N, echipat cu sistem launch control, pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Sunt disponibile la bord modurile N Power Shift, N Track Sense Shift și N Grin Shift. Acesta din urmă este rezervat versiunilor cu transmisia automată. La activarea sa, sedanul primește 10 cai putere în plus, ajungând la 290 pentru o perioadă limitată de timp.

Pentru o dinamică superioară, modelul a primit un diferențial cu alunecare limitată controlat electronic. Suspensia reglabilă electric îl fac pe Elantra N un atlet veritabil.

Noul Hyundai Elantra N – design pe măsura performanțelor

Elantra N vine cu un look frontal agresiv, scos în evidență de un spoiler nou și de prize de aer supradimensionate. Imaginea sa este completată de accentele roșii, care contrastează cu vopseaua Performance Blue, de un difuzor de aer proeminent și de un eleron fix, așa cum s-a putut observa și în imaginea teaser publicată în urmă cu trei săptămâni. Modelul este echipat cu jante dezvoltate special pentru el.

La bord se regăsesc scaune noi. Opțional, clienții pot comanda scaune tip scoică, care asigură o poziție cu 10 milimetri mai joasă față de cea asigurată de scaunele standard.

Sistemul multimedia a fost îmbunătățit. Acesta afișează acum date relevante precum valoarea cuplului livrat, temperatura uleiului sau presiunea turbinei. Amatorii de experiențe pe circuit au la dispoziție un cronometru.

Asiaticii au echipat noul Hyundai Elantra N cu sistemul N Sound Equalizer. Acesta redă în boxe coloana sonoră produsă de modelul i30 N, pe care compania îl aliniază la start în campionatul Touring Car Racing (TCR).

Noul sedan sport își va face debutul, pentru început, pe piața coreeană. Acesta va ajunge în Europa până la finalul anului.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide