Noul Hyundai i30 facelift primește tehnologii noi și motorizări mild-hybrid

Autor: Elena Luchian 26 feb. 2020 Știri auto

Gama Hyundai i30 a primit un facelift. Toate cele trei versiuni, hatchback, fastback și break vor ajunge săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva cu un motor de 1,5 litri pe benzină și sistem mild-hybrid de 48 de volți.

Galerie foto

Hyundai i30 facelift a trecut și printr-o operație estetică ce i-a adus modificări discrete de look. Acestea vizează grila radiatorului, acum cu aspect tridimensional, și bara față, iar farurile cu tehnologie LED au primit o semnătură luminoasă nouă. Putem spune același lucru despre blocurile optice spate.

Apar în gamă trei nuanțe exterioare noi: Dark Knight, Sunset Red și Silky Bronze, care li se alătură celor deja existente: Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blu, Platinum Silver și Olivine Grey. Mașina poate fi comandată în două culori, cu montanți și plafon contrastante față de restul caroseriei.

Linia de echipare N Line, disponibilă pe toate versiunile, va prelua elemente de la modelele de performanță. Pe listă se regăsesc o grilă nouă, prize de aer supradimensionate și un difuzor redesenat. Pentru N Line vor fi disponibile jante de 17 și 18 inci.

Apar la bord un instrumentar digital de 7 inci și un ecran tactil de 10,25 inci. Din această vară, conexiunile Apple CarPlay și Android Auto vor fi disponibile și wireless, iar serviciul Bluelink va furniza date referitoare la trafic în timp real.

Clienții vor putea alege motorul de 1.0 T-GDi cu 120 CP și 172 Nm, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte sau la una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Acest motor este disponibil și cu sistem mild-hybrid de 48 de volți.

În locul motorul de 1,4 litri, vine în gamă unitatea 1.5 T-GDi, cu 160 CP și 253 Nm, echipat standard cu sistem micro-hibrid. Acesta poate fi comandat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu una automată cu șapte trepte.

Pentru cei care își doresc un diesel, Hyundai a pregătit propulsorul 1.6 CRDi în două versiuni de putere: 115 CP și 280 Nm (300 Nm dacă mașina este comandată cu transmisia automată DCT) și 136 CP și 280 Nm (sau 320 Nm pentru transmisia DCT).

Linia de echipare N Line poate fi comandată doar cu motorizările de top: 1.5 T-GDi cu 160 CP sau 1.6 CRDi cu 136 CP.

Hyundai i30 facelift face un pas în față și în ceea ce privește siguranța, pentru că mașina este echipată cu sisteme noi cum ar fi Lane Following Assist, Rear Collision-Avoidance Assist și Leading Vehicle Departure Alert, care se alătură funcțiilor de evitare a coliziunii frontale cu abilitatea de detectare a pietonilor, detectarea semnelor de oboseală ale șoferului, avertizarea inteligentă la depășirea limitei de viteză și menținere a benzii de circulație.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai



Comentarii
Inchide