Noul Hyundai Ioniq 5 N va fi dezvăluit în vara acestui an

Autor: Adrian Somai 23 apr. 2023 Știri auto

S-a vorbit mult în ultima vreme despre viitoarea lansare a noului Hyundai Ioniq 5 N, în presa de specialitate apărând fel și fel de speculații cu privire la noul hot hatch cu propulsie electrică din gama producătorului sud-coreean. Ei bine, acum avem o confirmare din partea celor de la Hyundai, noul model urmând să fie dezvăluit chiar în această vară, potrivit Motor1.

Hyundai a ales Festivalul de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie ca loc de lansare pentru noul Ioniq 5 N, evenimentul fiind programat să își deschidă porțile în data de 13 iulie. Fără doar și poate, va fi unul dintre principalele puncte de atracție ale festivalului, nefiind deloc puțini pasionații auto nerăbdători să facă cunoștință cu această versiune de performanță a modelului electric.

Noul Ioniq 5 N va fi echipat din punct de vedere tehnic cu două propulsoare electrice, capabile să ofere împreună aproximativ 600 de cai. Bineînțeles, modelul va beneficia și de aportul unui sistem de tracțiune integrală. Ioniq 5 N se va mai putea mândri însă cu câteva echipamente speciale, printre care amintim o suspensie ceva mai rigidă, un diferențial cu blocare limitată acționat electric, o caroserie mai rigidă și, nu în ultimul rând, un set de jante de 21 de inci cu anvelope Pirelli.

Noul Ioniq 5 N vă fi echipat cu Virtual Grin Shift

Primul hot hatch electric din gama Hyundai va primi un dispozitiv prin intermediul căruia pot fi simulate treptele de viteză, acestea putând fi schimbate de către șofer. Este vorba despre Virtual Grin Shift, un dispozitiv care imită practic cutia cu dublu ambreiaj a lui i30 N. Mai mult decât atât, Ioniq 5 N va mai beneficia și de dispozitivul N Sound Plus, care poate reda sunetul unui motor termic la nivelul habitaclului.

Pentru un plus de aventură pentru șoferii experimentați care își doresc mai mult, Hyundai Ioniq 5 N va beneficia și de un drift mode, special conceput pentru derapajele controlate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide