Noul Hyundai Kona N – SUV cu 280 de cai putere

Autor: Elena Luchian 27 apr. 2021 Știri auto

Noul Hyundai Kona N este noul membru al familiei de modele de performanță a producătorului asiatic. Este SUV-ul cu 280 de cai putere. Are Launch Control și moduri de rulare speciale.

GALERIE FOTO

Noul Hyundai Kona N preia elemente specifice sporturilor cu motor, atât în ceea ce privește designul, cât și în ceea ce privește dinamica. Asiaticii îl numesc “hot SUV”și îl echipează cu motorul de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 280 de cai putere.

Mașina măsoară 4.215 milimetri în lungime, 1.800 de milimetri în lățime și 1.565 de milimetri în înălțime. Este cu 10 centimetri mai lung decât un Kona standard, dar ampatamentul rămâne neschimbat. Portbagajul are un volum de 361 de litri.

Hundai Kona N are o grilă nouă, care sprijină logo-ul N și care este flancată de farurile alungite. Emblema Hyundai, care a migrat de pe capotă în grilă, este închisă la culoare. Modelul aleargă pe jante N din aliaj de 19 inci cu anvelope Pirelli P-Zero.

Din profil, se pot observa garda la sol redusă și etrierele de culoare roșie, dar și accentele roșii de pe praguri. Eleronul proeminent, în continuarea acoperișului, accentele roșii și două terminații ale evacuării subliniază natura sportivă a modelului.

Hyundai a pregătit și o culoare exterioară nouă, Sonic Blue.

La bord se regăsește un volan sport N cu design optimizat. Două butoane N modifică rapid comportamentul mașinii. Pe volan sunt montate și padele pentru schimbarea treptelor. Frâna de mână este îmbrăcată în piele perforată. Logo-ul N apare pe selectorul transmisiei, pe frâna de mână și pe spătarele scaunelor.

Clienții pot comanda o tapițerie din textil, din piele de culoare neagră sau scaune tip scoică, îmbrăcate în piele întoarsă. Scaunele față încălzite sunt incluse în echiparea standard, iar contra cost se poate comanda și o banchetă încălzită. Viitorul posesor de Kona N poate primi și un head-up display.

Noul Hyundai Kona N – performanțe

Motorul T-GDi de 2.0 litri cu patru cilindri al noului Hyundai Kona N dezvoltă 280 de cai putere și 392 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie automată N DCT cu opt rapoarte și trei moduri de funcționare: N Power Shift, N Grin Shift, N Track Sense Shift.

Noul Hyundai Kona N este echipat cu diferențial pentru alunecare limitată și Launch Control. Mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde.

La capitolul ‘siguranță’, Hyundai plusează cu o listă lungă de sisteme de asistență. Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Rear Cross Traffic Collision Avoidance Assist și Leading Vehicle Departure Alert sunt printre ele. Modelul este dotat cu cruise control adaptiv și sistem de menținere a benzii de circulație. Funcția eCall le permite celor aflați la bord să contacteze rapid serviciile de urgență în caz de accident.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide