Noul Hyundai Kona: Practicalitate și valențe de SUV la un preț accesibil – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 oct. 2023 Știri auto

Noua generație Hyundai Kona a ajuns și în România. Crossover-ul compact a câștigat mulți fani încă de la prima generație, așa că ne așteptăm ca noul model să construiască pe baza reputației predecesorului său.

Hyundai Kona a devenit rapid unul dintre cele mai apreciate modele din gama producătorului auto coreean. Grație designului ce evocă proporțiile unui SUV, practicalității, dar și a gamei de motoare cuprinzătoare, având disponibilă chiar și o versiune complet electrică.

Noua generație a crescut în dimensiuni și promite să fie mai practică și mai atractivă pentru clienți. Kona a crescut în dimensiuni: lungimea sa este acum de 4.355 mm (175 mm în plus față generația anterioară), lățimea este de 1.825 mm (plus 25 mm), înălțimea este de 1.575 mm (plus 20 mm), iar ampatamentul de 2.660 mm este la noua generație cu 60 mm mai lung. Cu bancheta din spate rabatată, noul Kona oferă un volum de încărcare de până la 723 de litri.

Hyundai Kona este o alegere rațională pentru clienții ce caută un SUV de mici dimensiuni

Exteriorul este o evoluție puternică a generației anterioare, având un design mai modern, lumini ce înglobează o tehnologie mai bună și elemente care îi conferă un aspect mai robust. Noua generație arată mai a SUV ca niciodată, lucru ce va bucura mulți clienți. Și spațiul interior a crescut, grație dimensiunilor mai mari ale mașinii. Pasagerii au mai mult loc la cap, dar mai ales la picioare, iar volumul minim al portbagajului măsoară 407 litri.

Cât despre motorizări, noi am testat o mașină echipată cu motorul de bază, de 1,0 litri, ce produce 120 CP și 200 Nm. Acesta este conectat la o transmisie automată cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj, care conferă mașinii accelerații mai vivace, dar și eficiență suplimentară când vine vorba de economia de carburant.

Noul Hyundai Kona poate fi comandată prin rețeaua Țiriac Auto, cu livrare imediată, iar în această perioadă noul model poate fi cumpărat pentru un preț promoțional. Chiar dacă programul Rabla a luat sfârșit, Hyundai are o ofertă pentru noul Kona pentru prețul de 26.390 de euro cu TVA inclus. Beneficiile însumează 13.000 de lei, echivalentul unui bonus obținut prin programul Rabla.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide