12.000 de vouchere Rabla Local au fost emise în prima zi a programului

Autor: Adrian Somai 02 aug. 2023 Știri auto

Programul Rabla Local se dovedește deja a fi un real succes, chiar dacă a debutat doar de două zile. Potrivit spuselor ministrului Mircea Fechet, până aseară au fost emise deja 12.000 de vouchere aferente programului, numeroși români fiind interesați de casarea unui autovehicul vechi. Practic, încă din prima zi a programului au fost emise 12% din voucherele alocate ediției din acest an.

Din cauza numărului foarte mare de accesări, procesul de înscriere a persoanelor fizice în Programul Rabla Local s-a desfășurat ceva mai încet în prima parte a zilei. În primele ore de la deschiderea înscrierilor, peste 600 de persoane fizice s-au înscris prin intermediul aplicației, iar la ora 12 numărul crescuse la peste 4.500 de participanți.

Începând de pe 31 iulie și până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea fondurilor alocate pentru fiecare unitate administrativ-teritorială (UAT), persoanele fizice au posibilitatea să se înscrie în Programul Rabla Local prin intermediul aplicației informatice. Detaliile privind procesul de înscriere sunt disponibile pe site-ul AFM. Bugetul alocat programului este de 240.000 de lei, aferent finanțării casării a 100.000 de mașini.

3 orașe au epuizat deja fondurile alocate de AFM

„În ceea ce priveşte Rabla local, dincolo de mica problemă tehnică pe care am avut-o la prima oră şi care a durat, din nefericire, câteva zeci de minute, dar pe care am depăşit-o cu succes, pot să vă spun că la ora 17.00 tocmai ce aveam voucher-ul cu numărul 12.000 emis. Ceea ce, din punctul nostru de vedere, poate însemna că ne-am atins obiectivul”, a declarat ministrul Mircea Fechet, potrivit Economica.

Ministrul Mircea Fechet a mai precizat cu această ocazie că în trei orașe au fost deja epuizate fondurile alocate de AFM. Mai exact, este vorba despre municipiul Moineşti din judeţul Bacău, dar și de Aiud şi Ţicleni. În cadrul programului s-au înscris doar 500 de primării din România, dintr-un total de peste 3.000, banii alocați de AFM putând fi accesați doar dacă persoanele care doresc să caseze un vehicul mai vechi de 15 ani au domiciliul pe raza acestor unități administrative.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide