Noul Hyundai Santa Fe va sosi mult mai devreme decât era planificat

Autor: Mihai Morcovescu 02 apr. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean de automobile Hyundai pregătește lansarea celei de-a cincea generații a SUV-ului Santa Fe. Noua iterație, care poartă numele de cod MX5, ar putea debuta mult mai devreme decât era planificat, și anume chiar spre sfârșitul acestui an.

Noua generație Hyundai Santa Fe va crește în dimensiuni

Decizia oficialilor Hyundai se leagă de cifrele de vânzări sub așteptări înregistrate de actualul model. Acest lucru s-a întâmplat mai ales după lansarea rivalului Kia Sorento, în 2020. Până atunci, Santa Fe fusese cel mai bine vândut SUV din Coreea de Sud de când fusese lansată prima generație, în 2000.

Spre exemplu, anul trecut, Hyundai a comercializat 57.578 de unități Santa Fe. Această valoare este cu aproape 20.000 mai mică decât cea înregistrată de Kia cu noul Sorento (76.883 de unități).

Santa Fe nu a pierdut doar lupta cu Sorento. SUV-ul de segment mediu a fost depășit la vânzări și de modelul de clasă inferioară Tucson. Drept urmare, oficialii coreeni au luat această decizie prin care speră să revigoreze vânzările Santa Fe.

Hyundai a încercat să consolideze gama Santa Fe prin aplicarea unui lifting puternic, care este mai aproape de un model nou. De obicei, operațiunile de restilizare au fost făcute la un interval de 3 ani de la lansarea unei noi generații. Dar, dar în cazul lui Santa Fe, ultimul facelift, operat în 2020, nu a adus rezultatele scontate.

De aceea, sosirea noii generații se va produce mult mai devreme. Mai exact, cu 8-10 luni mai devreme față de cum era preconizat. De altfel, coreenii au pregătit deja prototipurile pentru testele pre-lansare, care vor începe foarte curând.

Deocamdată, nu există informații despre noua generație Santa Fe. Cu toate acestea, cei de la KoreanCarBlog scriu că viitorul Santa Fe va crește în dimensiuni, devenind un SUV în toată regula.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide