Noul Ineos Grenadier Quartermaster este camioneta cu suflet de BMW – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iul. 2023 Știri auto

Ineos lansează Grenadier Quartermaster, camioneta derivată din SUV-ul Ineos Grenadier. Noua utilitară poate acomoda până la 5 pasageri.

Am făcut cu toții cunoștință cu Ineos Grenadier, un SUV inspirat de vechiul Land Rover Defender, dar care ascunde motoare și tehnologii moderne sub aspectul clasic și robust al caroseriei. Acum, cu ocazia Festivalului Vitezei de la Goodwood, compania britanică prezintă camioneta bazată pe SUV-ul prezentat în urmă cu câțiva ani, scrie Motor1.

Noul Grenadier Quartermaster a debutat la Festivalul Vitezei de la Goodwood. Vehiculul utilitar a fost proiectat cu o cabină dublă cu locuri pentru cinci locuri. Camioneta a fost dezvoltată împreună cu SUV-ul, astfel încât cele două modele împărtășesc mare parte a componentelor mecanice.

Pentru noul pick-up, lungimea a crescut cu 305 mm în comparație cu SUV-ul. Acest lucru a fost făcut pentru a acomoda bena, care are o capacitate maximă de încărcare utilă de 760 de kilograme. Zona de încărcare măsoară 1.564 mm în lungime și 1.619 mm în lățime. Oblonul benei poate susține până la 225 kg când este deschis. La fel ca Grenadierul obișnuit, Quartermaster se mândrește cu o capacitate de remorcare de 3.500 kg.

Ineos Grenadier Quartermaster va fi propulsat de motoare BMW

Clienții vor putea alege dintre două motoare BMW cu șase cilindri în linie, fie B58, fie B57. Primul dintre acestea este o unitate de 3,0 litri, pe benzină, care produce 282 CP si 450 Nm, in timp ce cea de-a doua este un motor pe motorina de 3,0 litri, cu o putere de 245 CP și 550 Nm. Ambele motoare permit camionetei să atingă o viteză maximă de 159 km/h. În cazul variantei pe benzină, sprintul 0-100 este gata în 8,8 secunde, în timp ce motorul diesel este cu o secundă mai lent. Ambele motorizări vor utiliza o transmisie automată cu 8 rapoarte.

Noul model nu și-a pierdut abilitățile în off-road. Camioneta vine în standard cu un diferențial central cu alunecare limitată, dar și cu o cutie de transfer cu două viteze. Pentru un cost suplimentar, Grenadier Quartermaster poate fi echipat opțional cu diferențiale autoblocante atât pe față, cât și pe puntea spate. Grenadier Quartermaster dispune și de o gardă la sol generoasă de 264 mm și poate traversa vaduri de apă adânci de până la 80 de centimetri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ineos


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide