Noul Jeep Grand Cherokee ajunge în Europa. Va fi disponibil doar în versiunea plug-in hybrid – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

Noul Jeep Grand Cherokee a ajuns și în Europa. SUV-ul american va fi disponibil exclusiv în versiunea 4xe, un plug-in hybrid cu o autonomie electrică de până la 51 de kilometri.

Prima dată când am văzut cea de a cincea generație a SUV-ului Jeep Grand Cherokee a fost în 2021, dar abia acum, doi ani mai târziu, noul Grand Cherokee ajunge și pe piața auto din Europa. Jeep a organizat un eveniment în Malaga, Spania, pentru a prezenta întreaga gamă de hibride 4xe – Wrangler, Renegade, Compass și Grand Cherokee – pentru a le testa abilitățile și a pune în centrul atenției noua generație WL a lui Grand Cherokee. Producătorul american va aduce în Europa doar versiunea 4xe Plug-In Hybrid în patru niveluri de echipare: Limited, Trailhawk, Overland și Summit Reserve.

Jeep promite că acesta este „unul dintre cele mai rafinate și avansate din punct de vedere tehnologic SUV-uri, cu capabilități 4×4” create vreodată. De asemenea, Jeep spune despre noul model că dispune de „performanțe de neegalat, împreună cu o dinamică de condus pe șosea bine pusă la punct, grație celor două sisteme 4×4 – Quadra-Trac II și Quadra-Drive II”.

Noul Jeep Grand Cherokee ajunge în Europa

Noul Jeep Grand Cherokee 4xe combină un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, două motoare electrice și transmisia automată TorqueFlite cu 8 trepte. Rezultatul constă într- o putere de 380 CP și un cuplu de 637 Nm. Pachetul de baterii de 400 de volți este realizat din 96 de celule litiu-ion și asigură o autonomie combinată complet electrică de până la 48 km, care devine 51 km în regim urban, și o autonomie totală de până la 700 km.

La interior, SUV-ul se bucură de materiale și tehnologii care să îl facă redutabil în lupta din segmentul premium. Sistemul de infotainment Uconnect 5 este, de asemenea, prezent la bordul mașinii, completat cu un afișaj central de 10,1 inch și un instrumentar de bord complet digital de 10,25 inch „cu o viteză de operare de cinci ori mai rapidă și actualizări OTA (over-the-air)”.

Șoferul beneficiază și de un head-up display de 10,25 inch, chiar și pasagerul primește un ecran opțional de 10,25 inch pentru o doză suplimentară de entertainment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide