Volkswagen a pregătit un update important pentru sistemul multimedia MIB3

Autor: Mihai Morcovescu 20 dec. 2021 Știri auto

Oficialii Volkswagen au anunțat un update important pentru sistemul multimedia MIB3 care se regăsește pe modelul Golf 8. Noua versiune software și hardware care intră acum în producție de serie îmbunătățesc o gamă largă de funcții, mai ales controlul vocal.

Proprietarii care dețin deja un Volkswagen Golf 8 nu vor primi noutățile hardware, ci doar pe cele software.

Sistemul multimedia Volkswagen MIB3, complet schimbat

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

După lansarea lui Volkswagen Golf 8 din urmă cu doi ani sistemul multimedia a fost criticat de posesorii acestui model. Din această cauză, producătorul din Wolfsburg a fost nevoit la un moment dat să suspende temporar livrările.

Din fericire pentru clienții mărcii, Volkswagen a lucrat în permanență la îmbunătățirea acestui sistem și a rezolvat toate deficiențele. Inginerii germani au ținut cont și de propunerile clienților.

Însă, proprietarii care dețin deja un Volkswagen Golf 8 vor primi doar ultimele update-uri. Pentru celelalte vor trebui să facă o vizită în service. Pe partea de hardware, MIB3 dispune acum de un System on Chip (SoC) mai puternic. Cei de la Volkswagen au înlocuit vechiul procesor cu unul care este mai rapid cu 25%.

De asemenea, noua placă grafică este de trei ori mai performantă comparativ cu cea inițială. Volkswagen susține că prin aceste modificări, sistemul multimedia MIB3 va răspunde cu până la de patru ori mai repede la comenzi.

Totodată, controlul vocal și sistemul de navigație au fost, la rândul lor, optimizate pentru un răspuns mult mai rapid. Interesant este faptul că sistemul de comenzi vocale va putea adresa întrebări ocupanților mașinii și va fi de-acum capabil să recunoască dacă o comandă vine de la șofer sau de la pasagerul din dreapta.

Din lista cu îmbunătățiri nu putea lipsi ecranul tactil. Când degetul utilizatorului se află la câțiva centimetri de display butoanele din jurul comutatorului luminilor de avarie vor fi blocate pentru a nu fi activate din greșeală. După ce ecranul este atins sunt blocate și comenzile pentru volum și pentru temperatură.

Vehiculele care au fost deja livrate vor putea beneficia și anul viitor de software-ul optimizat. Oficialii Volkswagen anunță că în primele luni din 2022 toți clienții vor fi înștiințați când se vor putea prezenta în service pentru a beneficia de toate modificările.

Sursa: Volkswagen

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide