Noul Kia EV6 oferă o ergonomie remarcabilă

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2021 Știri auto

Bazată pe platforma dedicată 100% electrică dezvoltată de Kia, habitaclul modelului EV6 oferă spațiu interior și funcționalitate de top.

Pasagerii din față sunt întâmpinați de o arhitectură simplă și minimalistă a panoului de bord. Fără a fi nevoie să găzduiască un tunel central de transmisie, podeaua plană a lui EV6 oferă pasagerilor din spate un spațiu pentru picioare de 990 mm.

Un nou sistem HVAC (încălzire, ventilație și aer condiționat) crește confortul pasagerilor din față și spațiul interior. Prin încorporarea unei arhitecturi HVAC ale cărei componente sunt împărțite între interiorul și exteriorul habitaclului, spațiul ocupat de partea interioară a sistemului HVAC este redus cu 55%.

Scaunele permit șoferului și pasagerului din față să se destindă atunci când EV6 este parcat sau se încarcă. La simpla apăsare a unui buton, scaunele se vor ridica și înclină, optimizând distribuția posturii și a greutății corpului, permițând ocupanților să se întindă, să citească o carte sau să doarmă.

Platforma BEV (100% electrică) creează în Kia EV6 un spațiu interior generos

Toate butoanele pentru comenzile de bază ale lui EV6 sunt situate la îndemâna șoferului, pentru o experiență de condus intuitivă. Selectorul Shift-By-Wire care economisește spațiul interior al mașinii este plasat convenabil alături de butonul de pornire al lui EV6 situat pe consola centrală, în timp ce volanul elegant integrează comutatoarele cheie ADAS (sistemele avansate de asistență a șoferului) pentru o operabilitate maximă. Comutatoarele cu funcție tactilă pentru volanul încălzit și pentru scaunele ventilate și încălzite sunt la îndemână.

Spațiul portbagajului oferă o capacitate de 520 litri cu scaunele din al doilea rând pe poziție. Cu scaunele din al doilea rând rabatate 60:40, capacitatea de depozitare crește la aproximativ 1.300 de litri. De asemenea, EV6 oferă un portbagaj frontal, oferind un spațiu suplimentar de stocare de 52 de litri pentru modelele RWD și 20 de litri pentru modelele AWD.

EV6 este proiectat pentru a tracta până la 1.600 kg atunci când este echipat cu bateria de 77.4 kWh, atât în configurații cu tracțiune spate (RWD), cât și cu tracțiune integrală (AWD). Pentru clienții care optează pentru bateria de 58kWh, EV6 oferă o capacitate de remorcare de până la 750 kg.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide