8 lucruri pe care ar trebui să le știi despre noul Kia Niro

Autor: Mihai Morcovescu 27 nov. 2021 Știri auto

Kia a dezvăluit la „Seoul Mobility Show” noua generație Niro. SUV-ul compact va fi oferit în două versiuni hibride și una electrică.

După cinci ani de la lansarea pe piață a crossover-ului, coreenii vin cu o nouă generație a SUV-ului lor, care beneficiază de un design exterior complet schimbat și cu in habitaclu care a suferit modificări importante.

În continuare îți vom spune care sunt cele mai importante informații despre noul Kia Niro pe care ar trebui să le știi.

Interiorul este realizat din materiale reciclate

1. Din punct de vedere estetic, noul Kia Niro se bucură de liniile noii filosofii de design „Opposites United”, pe care le-am admirat în urmă cu doi ani pe conceptul HabaNiro. Această filosofie se inspiră și din natură prin alegerea culorilor, materialelor și finisajelor care urmăresc să atingă un echilibru între „o abordare responsabilă față de mediu și o perspectivă orientată spre viitor”.

2. SUV-ul coreean a primit o parte frontală complet redesenată cu faruri și lumini diurne cu LED restilizate și propune o caroserie în două nuanțe. La spate, remarcăm stopurile LED în formă de bumerang, care se extind până pe plafon de-a lungul montantului „C” foarte lat.

3. În același timp, interiorul a primit la rândul său un upgrade. Acesta constă într-o planșă de bord orientată către șofer, un instrumentar de bord complet digital, un ecran tactil central de dimensiuni generoase și un selector nou cu aspect futuristic pentru cutia de viteze. Clienții noului Niro vor avea la dispoziție și iluminare ambientală.

4. Ca o declarație clară a angajamentului Kia față de sustenabilitatea modelelor din gamă, noul Niro a primit un plafon și un set de scaune confecționate din materiale reciclate. În plus, vopseaua de pe panourile portierelor nu conține izomeri de benzen, toluen și xilen pentru a minimiza impactul nociv asupra mediului.

Două versiuni hibride și una electrică

5. Din punct de vedere tehnic, cei de la Kia nu au precizat decât că noul Niro va fi oferit în două versiuni hibride (HEV și PHEV) și una electrică. Coreenii nu au oferit detalii despre motorizări și alte informații tehnice.

6. În schimb, Kia a anunțat că noua generație Niro a primit tehnologia „Greezone Drive Mode” prin care SUV-ul compact va trece automat din modul hibrid în modul 100% electric în zone rezidențiale, în apropierea școlilor sau a spitalelor.

7. Totodată, această funcție „recunoaște” zonele preferate ale celui aflat la volan cum ar fi acasă sau serviciu ca fiind zone verzi unde rularea se va face exclusiv în modul electric. Pentru asta, zonele vor trebui introduse în sistemul de navigație.

8. Noua generație Kia Niro va fi lansată pe piață în cursul anului 2022 și tot atunci vor fi anunțate detaliile legate de versiunile dedicate fiecărei regiuni, inclusiv Europa.

Sursa: Kia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide