Noul Kia Sportage poate fi comandat în România. Cât costă SUV-ul coreean?

Autor: Mihai Morcovescu 14 dec. 2021 Știri auto

Lansat în Europa cu ocazia Salonului Auto de la Munchen din luna septembrie, noul Kia Sportage poate fi comandat de acum și în România. Este pentru prima oară în istoria de 28 de ani a SUV-ului coreean când KIA produce o versiune dedicată exclusiv clienților din Europa.

Motorizări hibrid, PHEV și diesel

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua generație Kia Sportage a fost construită pe arhitectura N3 a producătorului sud-coreean. SUV-ul are proporții adaptate special nevoilor clienților europeni. Modelul are o lungime de 4.515 mm, cu 133 mm mai puțin comparativ cu modelul global. Lățimea este de 1.865 mm, iar înălțimea 1.645 mm, la un ampatament de 2.680 mm.

Datorită acestor dimensiuni, noul Sportage oferă mai mult spațiu la interior comparativ cu generația anterioară, precum și un portbagaj mai mare (591 litri, respectiv 1.780 litri cu spătarul banchetei rabatat). Pasagerii din spate beneficiază de un spațiu generos la picioare (996 mm) și la nivelul capului (998 mm).

Din punct de vedere estetic, versiunea europeană a noului Sportage afișează o parte frontală pe care se remarcă noul logo al mărcii, grila frontală „Tiger Nose” și noile lumini diurne LED în formă de bumerang. La spate, mașina a primit un nou set de stopuri LED orizontale și două terminații pentru sistemul de evacuare.

Pachetul estetic este completat de un plafon negru, un eleron supradimensionat deasupra lunetei și jante din aliaj cu dimensiuni cuprinse între 17 și 19 inch.

La interior, noul Kia Sportage oferă clienților o consolă centrală restilizată ce integrează guri de ventilație cu design nou. Instrumentarul de bord și ecranul tactil al sistemului multimedia au fiecare o diagonală de 12,3 inch și sunt integrate într-un ecran curbat. Modelul beneficiază și de actualizări „over-the-air”.

Gama de motorizări cuprinde versiuni hibrid, plug-in hybrid, micro-hibrid și diesel. Versiunea PHEV este alcătuită dintr-un propulsor 1.6 T-GDI, o unitate electrică de 66,9 kW și o baterie litiu-ion cu o capacitate de 13,8 kWh. Ansamblul dezvoltă o putere totală de 265 CP.

Prețuri de la 22.886 euro cu TVA

Noua Kia Sportage (14)

Cea mai accesibilă versiune a noului Kia Sportage are un preț de pornire de 25.917 euro cu TVA. Dar, cu reducerile prin Programul Remat Kia și Programul Rabla 2021, prețul de achiziție al versiunii standard scade până la 22.886 euro cu TVA.

Modelul entry-level vine în echiparea Urban, cu motorizare benzină 1.6 T-GDI de 150 CP și 250 Nm de cuplu, cutie de viteze manuală cu 6 trepte și tracțiune pe puntea față.

Lista cu dotările standard include, între altele, airbag-uri șofer, pasager, laterale și tip cortină, jante din aliaj de 17 inch și oglinzi exterioare în culoarea caroseriei reglabile electric și încălzite.

Ca sisteme de siguranță sunt oferite standard cruise-control, asistență la menținerea benzii de deplasare, asistență pentru limită de viteză și asistență pentru evitarea coliziunii multiplă cu alte mașini, cu pietoni sau bicicliști.

Vârful de gamă a noului Kia Sportage este modelul GT Line. Acesta vine echipat cu sistemul de propulsie mild-hibrid, care integrează motorul 1.6 DSL de 136 CP și 320 Nm de cuplu. Transmisia este automată cu șapte rapoarte. Prețul de catalog este de 37.309 euro cu TVA, însă scade la 33.666 euro cu TVA inclus cu programele Remat Kia și Rabla 2021.

Sursa: Kia România

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide