Noul Maserati GranTurismo a ajuns în România. Va avea și o versiune complet electrică – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 mart. 2023 Știri auto

Noul Maserati GranTurismo a fost prezentat oficial în România. Cea mai nouă generația a GT-ului italian are un design atrăgător și propulsoare puternice.

Debutul noului Maserati GranTurismo pe piața din România a avut loc pe 16 martie 2023, noul model fiind dezvăluit la reprezentanța Maserati din nordul Bucureștiului. Reprezentanța din București se numără printre piețele exclusive din regiunea Europei de Est unde noua generație de GranTurismo este expusă fizic.

Noul GranTurismo este cel mai puternic GranTurismo creat vreodată. Modelul sport cu patru locuri, care oferă acum mai mult spațiu interior pentru pasageri și un volum al portbagajului mărit cu 20% față de versiunea anterioară, se vrea a fi un veritabil grand tourer.

Noul Maserati GranTurismo este primul model electric al mărcii

Noua generație a modelului GranTurismo este produs în Italia, dezvoltat în întregime de Maserati Innovation Lab din Modena, proiectat de Centro Stile Maserati din Torino și produs la Mirafiori Production Hub din Torino.

Noul GranTurismo este disponibil în trei variante: Modena, Trofeo și Folgore. Indiferent de trenul de rulare ales, noul GranTurismo promite o experiență de condus confortabilă, mai ales pe distanțe lungi, așa cum ar trebui să fie un grand tourer.

GranTurismo este primul vehicul din istoria mărcii cu o motorizare 100% electrică, care va fi disponibilă pentru precomandă la jumătatea anului curent, deschizând drumul pentru în 2025, când toate modelele Maserati vor veni într-o versiune 100% electrică, și pentru 2030, când întreaga gama a producătorului va fi compusă doar din modele pur electrice.

Sunt disponibile trei versiuni ale noului model

Noul Maserati Granturismo pornește de la 152.541 de euro + TVA în echipare Modena cu propulsor V6 de 490 CP și tracțiune integrală. Suspensia pneumatică adaptivă este disponibilă standard.

Echiparea Trofeo, disponibilă în showroom pentru lansare, pornește de la 189,454 de euro + TVA, livrează 550 CP și 660 Nm și aduce o serie de dotări extra pentru, precum diferențialul E-LSD cu alunecare limitată și modul de conducere CORSA.

Folgore reprezintă cea mai potentă versiune a noului Maserati GranTurismo. Are trei motoare electrice și o putere totală de 1200 CP și 1350 Nm cuplu, iar întregul sistem este alimentat de o baterie de 800 de volți. Este cea mai rapidă dintre cele trei versiuni, având un timp de accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 2,7 secunde și o viteză maximă de 325 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dragoș Savu, Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide