Noul McLaren 750S este cel mai puternic model produs până acum de britanici – Galerie Foto și Video

Autor: Bogdan Bârliga 26 apr. 2023 Știri auto

McLaren ridică ștacheta prin lansarea celui mai puternic model de serie fabricat până în prezent de companie. Noul 750S este echipat cu un propulsor V8 capabil să propulseze mașina sport de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde. Acesta este o performanță remarcabilă întâlnită mai ales la autoturismele de performanță electrificate, iar în acest caz avem un motor clasic ajutat de două turbine.

Pentru obținerea acestor performanțe McLaren a folosit din plin fibra de carbon pentru 750S și varianta coupe are o greutate de 1.277 kg și oferă un raport putere/greutate de 587 CP pe tonă. Chiar și scaunele sport sunt realizate din fibră de carbon, iar noul McLaren 750S este echipat cu cele mai ușoare jante dezvoltate până acum pentru un model de serie.

Pentru utilizarea resurselor de putere în mod corespunzător noul model al companiei britanice are un șasiu optimizat și un sistem hidraulic pentru suspensii. Arcurile suspensiei sunt mai moi în față și mai rigide în spate prin comparație cu 720S și împreună cu reconfigurarea mai multor elemente oferă un confort mai bun de rulare, un feedback sporit al direcției și echilibru în viraje. În plus, noul design al arcurilor și al amortizoarelor reduce greutatea cu 2 kg.

Noul McLaren 750S: motor V8 cu o putere de 750 CP

Propulsorul V8 de 4,0 litri twin-turbo cu codul intern M840T oferă o putere maximă de 750 CP la 7.500rpm și un cuplu de 800 Nm disponibil la 5.500 rpm. Cutia de viteză special concepută pentru performanțe extreme are șapte rapoarte și poate oferi inclusiv o setare Track mode dedicată rulării pe pistă. McLaren 750S poate fi configurat în variantele de caroserie coupe și cabrio. Din acest motiv avem câteva diferențe când vine vorba de performanțele dinamice.

Indiferent de varianta de caroserie McLaren 750S poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde. Versiunea coupe poate să efectueze sprintul de la 0 la 200 km/h în 7,2 secunde, iar cea cabrio în 7,3 secunde. McLaren 750S în varianta coupe poate să accelereze de la 0 la 300 km/h în 19,8 secunde, în timp ce modelul cabrio are nevoie de 20,4 secunde pentru această repriză. Viteza maximă de 332 km/h poate fi atinsă de orice variantă McLaren 750S. Noul model McLaren poate fi deja comandat la dealerii din Marea Britanie.

Noul McLaren 750S – prezentare Video

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: McLaren


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide