Un McLaren ediție limitată a ajuns la RAR Grivița: ”Probabil că nu sunt prea căutate…”

Autor: Marius Vișan 09 aug. 2022 Știri auto

Inginerii de la RAR Grivița au avut de curând ocazia să primească în reprezentanța din București o mașină rară: supercar-ul McLaren 765LT Spider.

Este primul astfel de model care poposește în curtea celor de la RAR Grivița.

„Colegii din RAR Grivița au avut plăcerea să admire unul dintre cele 765 de exemplare ale acestui model fabricat în ediție limitată: McLaren 765LT Spider. Sub capotă se află un motor V8 de 4 litri pe benzină, care dezvoltă 755 de cai putere și poate duce mașina de la 0-100 km/h în aproximativ 2.4 secunde. P.S. Este primul astfel de model pentru care eliberăm CIV până acum, probabil că nu sunt prea căutate…🙂, scrie în postarea apărută pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial.

Intră în GALERIA FOTO

Despre McLaren 765LT Spider 

McLaren a ales mijlocul verii anului 2021 pentru a prezenta versiunea decapotabilă a supercarului 765LT.  Acoperișul electric retractabil este realizat complet din fibră de carbon dintr-o singură bucată. Acesta poate fi activat în doar 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h.

Cu cei 755 CP și 800 Nm generați de un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri. Viteza maximă este de 330 km/h.

Materialele ușoare de înaltă performanță, tehnologiile avansate și fibra de carbon, sunt la fel utilizate pentru componentele caroseriei.

Componentele specifice de reducere a greutății includ un sistem de evacuare din titan, iar materiale folosite pentru transmisie sunt aduse din Formula 1.

Interiorul mașinii este inspirat de motorsport. Există scaune de curse din fibră de carbon, tunel central de asemenea din fibră de carbon, podea din fibră de carbon și elemente din Alcantara. Sistemul de aer condiționat și cel audio nu sunt incluse în pachetul standard pentru a economisi greutate. Cu toate acestea ele pot fi instalate, la cerere, fără costuri suplimentare.

Anul trecut prețul de start al mașinii era de 310.500 de lire sterline (363.000 de euro). Toate exemplarele programate pentru producție în 2021 s-au vândut incredibil de repede.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial - Facebook, McLaren.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide