Abia lansat, noul Mercedes-Benz Clasa S este rechemat în service. Ce se întâmplă cu limuzina?

Autor: Elena Luchian 22 ian. 2021 Știri auto

Abia s-a uscat vopseaua pe limuzina de top de la Mercedes-Benz că producătorul o și recheamă în service. Ce se întâmplă cu noul Clasa S la mai puțin de jumătate de an de la prezentarea oficială?

GALERIE FOTO

Mercedes-Benz a prezentat oficial noua generație Clasa S în luna septembrie a anului trecut. Limuzina a ajuns în showroom-uri în această iarnă. Cei care au primit mașina comandată primesc acum o veste proastă. Unele unități au fost echipate, în urma unei erori, cu o bară de direcție ma scurtă, care nu poate rezista pe termen lung presiunii aplicate în timpul deplasării. Apare astfel riscul de pierderii abilității de a vira. În acest caz, ar putea surveni un accident.

Astfel, posesorii de Mercedes-Benz Clasa S sunt invitați să facă o programare la un dealer autorizat. Mecanicii vor inspecta mașina și vor vedea dacă unitatea prezintă problema care face subiectul rechemării în service. Evident, lucrările de reparație vor fi executate în mod gratuit.

“Cerem scuze pentru că trebuie să faceți o vizită suplimentară la service și vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul constructorului auto premium.

Un furnizor este vinovat pentru defecțiunea raportată la noul Mercedes-Benz Clasa S

Aproximativ 1.400 de unități livrate până la această oră ar putea fi vizate de rechemarea în service, potrivit declarațiilor unui reprezentant al companiei, citat de Business Insider. Acesta explică faptul că piesa afectată este livrată pre-asamblată de către Mercedes de un furnizor și instalată pe linia de asamblare a uzinelor Mercedes-Benz. Furnizorul acestei componente a anunțat existența problemei tehnice.

În țara noastră, noul Mercedes-Benz Clasa S are un preț de pornire de 102.580 de euro. Este suma trecută în dreptul versiunii S 350 d  cu motor diesel de 3.0 litri cu șase cilindri, care dezvoltă 286 de cai putere și un cuplu maxim de 600 Nm. Unitatea este cuplată la o transmisie automată 9G-Tronic cu nouă rapoarte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide