Noul Mercedes-Benz CLE a fost dezvăluit. CLE înlocuiește două modele în gama Mercedes-Benz – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iul. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a lansat noul CLE, un model care va lua locul în gamă atât Clasei C Coupe, cât și Clasei E Coupe. Puterile noului model ajung la peste 380 CP.

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații despre noul său model. CLE înlocuiește în gama producătorului german două modele, anume Clasa C Coupe, dar și Clasa E Coupe. Astfel, cele două mașini vor fi înlocuite printr-un singur model, noul Mercedes-Benz CLE.

Dat fiind acest lucru, noul model este mai mare decât un BMW Seria 4, măsurând 4.850 mm în lungime. De asemenea, este lat de 1.860 mm și măsoară 1.428 mm în înălțime. Noul model a crescut și în ampatament, distanța dintre punți fiind mai mare decât la vechea Clasă C Coupe cu 25 mm. Acest lucru ar trebui să se traducă în mai mult loc pentru pasageri, în special în zona picioarelor.

Designul are multe în comun cu Mercedes-Benz Clasa C

Noul Mercedes-Benz CLE are destul de multe elemente în comun cu noua generație a Clasei C. Farurile full LED, grila frontală sau stopurile alungite sunt doar câteva dintre elementele care vor atrage atenția privitorilor. De asemenea, mașina păstrează profilul cu care ne-am obișnuit de la vechile modele, dar are și câteva elemente distincte, cum ar fi partea frontală mai ascuțită, așa cum vedem și pe noua Clasă C.

La interior, planșa de bord seamănă mai mult cu ceea ce regăsim pe noua Clasa C, nu neapărat cu ceea ce întâlnim pe sedanul de clasă mare de la Mercedes-Benz. Elementele cheie ale interiorului sunt instrumentarul de bord digital de 12,3 inch și un ecran tactil central de 11,9 inch, care plutește ușor deasupra consolei. La fel ca cel mai nou Clasa E, primește sistemul de infotainment MBUX echipat cu 5G și vă permite să susțineți apeluri de conferință Webex sau Zoom, să folosiți videoclipuri TikTok și chiar să jucați Angry Birds.

Disponibil doar cu motorizări mild-hybrid, deocamdată

Mercedes-Benz CLE va fi oferit inițial doar cu motorizări echipate cu sistem mild-hybrid pe 48V, fie ele pe benzină sau pe motorină. Motorul electric are rol de generator și dezvoltă 23 CP. Singura transmisie disponibilă pe noul CLE este 9G Tronic cu 9 rapoarte.

Versiunea care deschide gama este CLE 220d. Aceasta este echipată cu un motor de 2,0 litri, pe motorină, care produce 200 CP. Pentru cei care nu doresc un propulsor pe motorină, dar vor să rămână în sfera celor patru cilindri și 2,0 litri, există varianta CLE 200, care dezvoltă 204 CP.

Pentru și mai multă putere este disponibilă versiunea CLE 300, care folosește același motor în patru cilindri, dar dezvoltă 258 CP, dispune de tracțiune integrală 4Matic și accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde.

Deocamdată, vârful de gamă va fi reprezentat de CLE 450 4Matic. Acesta pune în joc un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 381 CP și care permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.

Ulterior, CLE va primi motorizări de tip plug-in hybrid, dar și variante AMG, cu mai multă putere. De asemenea, în 2024, Mercedes-Benz va prezenta și varianta cabriolet a lui CLE.

Deocamdată, cei ce doresc să cumpere noul CLE vor mai avea puțin de așteptat. Mercedes-Benz anunță că lansarea pe piață a noului său model va avea loc în luna noiembrie a acestui an. Prețurile încă nu au fost comunicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide