Imagini oficiale cu noul Mercedes-Benz Clasa E. Prin ce se diferențiază noua generație – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 apr. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a dezvăluit noua generație Clasa E. Pe lângă designul proaspăt, noua generație beneficiază de un interior modern și propulsoare hibride.

A venit momentul să facem cunoștință cu noua generație de Mercedes-Benz Clasa E, cunoscută intern și ca W214. Noul Mercedes-Benz Clasa E a crescut puțin în dimensiuni, ceea ce ar trebui să se traducă într-un spațiu mai mare pentru ocupanții din cabină. Noua Clasă E are un ampatament mai lung cu 20 mm față de vechea generație (2.961 mm), aspect care va oferi spațiu mai mare pentru pasageri, De asemenea, volumul portbagajului măsoară acum 540 de litri.

Noul Mercedes-Benz Clasa E păstrează o linie clasică de design

Când vine vorba de design, noua generație este un mix de elemente cunoscute cu idei noi de design. Profilul general a rămas unul tradițional, cu care Mercedes-Benz ne-a obișnuit deja de ceva timp, dar schimbările importante se întâmplă la cele două capete. Partea frontală seamănă mai mult cu modelele din gama EQ, având o grilă a radiatorului nouă, care unește cele două blocuri optice, care pot comandate opțional cu tehnologia Digital Light.

Așa cum spuneam, profilul este o evoluție a generației precedente, dar prezintă acum mânere retractabile în caroserie, la fel ca pe noua Clasă S. Jantele disponibile pe noua Clasă E pornesc de la 17 inch și ajung până la diametrul de 21 de inch.

Și partea din spate este mai degrabă o evoluție comparativ cu generație W213, dar designerii de la Mercedes i-au oferit o notă distinctivă. Acest lucru este realizat prin stopurile care au o semnătură luminoasă care simulează steaua în trei colțuri Mercedes-Benz. De asemenea, acestea sunt unite printr-o bară cromată.

Interiorul este plin de noi tehnologii

Dacă exteriorul noii Clase E este mai degrabă o evoluție a generației precedente, interiorul este o revoluție în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă spațiul adițional de care se vor bucura pasagerii, Mercedes-Benz s-a asigurat că aceștia beneficiază de toată tehnologia de care au nevoie și încă ceva peste. Când vine vorba de tabloul de bord, instrumentarul de bord și ecranul sistemului de infotainment, noua Clasă E are mai multe în comun modelele electrice EQE și EQS decât cu gama de modele tradiționale. În standard, Clasa E vine cu tablou de bord digital de sine stătător și un ecran media MBUX integrat în planșa de bord. Acel ecran de bord poate fi extins opțional pentru a include un afișaj pentru pasager, care este montat deasupra torpedoului.

Conectivitatea este foarte importantă în era în care trăim, așa că Mercedes-Benz integrează servicii de streaming, social media și chiar jocuri. Există o cameră selfie pentru videoconferințe și acces la aplicații și jocuri precum TikTok și Angry Birds, plus capacitatea de a reda videoclipuri. Un sistem de monitorizare a feței va dezactiva conținutul video transmis pe ecranul pasagerului dacă detectează că șoferul petrece prea mult timp fără să se uite la drum.

Noua Clasă E este disponibilă cu trei motorizări plug-in hybrid

Noua generație Mercedes-Clasa E este disponibilă cu o gamă compusă din șase motorizări, dintre care trei sunt sisteme de propulsie plug-in hybrid. Toate motoarele vor fi disponibile încă de la lansare, iar cele termice au 4 sau 6 pistoane, în funcție de configurație.

Variantele termice pe benzină și motorină vin alături de un sistem mild-hybrid și au puteri cuprinse între 197 și 204 CP. Varianta diesel de top, E220d vine și cu sistem de tracțiune integrală 4Matic.

Pentru cei ce doresc un sistem de propulsie electrificat, cele 3 versiuni plug-in hybrid – E300 e, E300 e 4Matic și E400 e 4Matic – combină un motor de 2.0 litri cu un motor electric de 129 CP. Puterile încep de la 313 CP și ajung la 381 CP pentru varianta E400 e 4Matic. Bateria modelelor plug-in hibride are o capacitate de 25.4 kWh, iar autonomia în modul pur electric ajunge până la 115 kilometri.

Noua generație a sedanului poate fi configurată cu suspensie pneumatică Airmatic, dar și cu sistem de direcție integrală. Noul Mercedes-Benz Clasa E va debuta în vara anului 2023, iar primele exemplare vor ajunge în reprezentanțe în toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide