Noul Mercedes-Benz EQE surprins pe o autostradă de lângă Los Angeles (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 28 dec. 2021 Știri auto

Lansat la Salonul Auto de la Munchen, din septembrie, noul Mercedes-Benz EQE a fost surprins pe o autostradă de lângă Los Angeles. Interesant este faptul că sedanul electric era inscripționat cu sloganul „The EQE. This is for all senses”.

În același timp, modelul din imagini avea plăcuțe de înmatriculare înregistrate în statul Michigan. Asta ne face să credem că lansarea oficială pe piața americană nu mai este atât de departe. Debutul oficial al variantei cu zero emisii a mdoelului E-Klasse s-ar putea produce chiar în luna ianuarie 2022.

Mercedes-Benz EQE: autonomie de până la 660 km

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mașina surprinsă pe autostrada californiană nu prezenta kit-ul AMG, care conține spoilere mai agresive, jante mai mari și scaune sport. Asta înseamnă că era versiunea standard EQE 350.

De altfel, în momentul lansării oficiale, constructorul din Stuttgart a oferit detalii doar despre această variantă. Mercedes-Benz EQE 350 este echipat cu un motor electric care produce 292 CP și 530 Nm de cuplu. Unitatea este amplasată pe puntea spate și este conectată la o baterie de 90,6 kWh.

Cu aceste resurse, rivalul germanilor pentru Tesla Model S promite o autonomie de până la 660 km cu o singură încărcare, în ciclu WLTP. La o priză cu încărcare rapidă, acumulatorul poate fi încărcat de la 10% la 80% în 31 de minute.

Producția modelului destinat piețelor din Europa și din SUA va debuta la mijlocul anului viitor, la uzina Mercedes-Benz din Bremen.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide