Noul Mercedes EQB – Nemții lansează versiunea electrică și mai îndrăzneață a lui GLB

Autor: Elena Luchian 19 apr. 2021 Știri auto

Noul Mercedes EQB completează gama de mașini electrice EQ. SUV-ul compact cu șapte locuri își face debutul la Salonul Auto de la Shanghai.

GALERIE FOTO

Versiunea cu emisii zero a lui GLB calcă pe urmele predecesorilor săi: SUV-ul EQC, compacta EQA și limuzina pezentată recent, EQS.

Noul Mercedes EQB măsoară 4.684 milimetri în glunime, 1.834 milimetri în lățime și 1.667 milimetri în înălțime și are un ampatament de 2.829 milimetri. Este, așadar, puțin mai lung decât GLB și mai înalt decât GLB, dar lățimea și ampatamentul sunt identice.

Pentru a sublinia apartenența la gama EQ, și EQB vine cu o parte frontală de culoare neagră, iar farurile și stopurile sunt unite de o bandă luminoasă LED. Clienții pot comanda jante de până la 20 de inci cu design special, în două sau chiar trei nuanțe.

Pot lua loc la bord șapte pasageri. Cel de-al treilea rând de scaune este standard în China și opțional în Europa. Pot lua loc acolo pasageri cu o înălțime de până la 1.65 metri. EQB intră astfel într-un segment de nișă al mașinilor electrice cu șapte locuri. Tesla Model X se regăsește în acest segment. Model S, în schimb, are două locuri în portbagaj, orientate cu spatele la sensul de mers.

Noul Mercedes EQB propune un portbagaj cu un volum de 495 de litri și 1.710 litri când bancheta este rabatată. Sunt valori trecute în contul versiunii cu cinci locuri. Cea cu șapte locuri vine cu 465/1.620 de litri.

Noul Mercedes EQB, o mașină electrică inteligentă

Modelul vine standard cu navigația cu funcție Electric Intelligence. Aceasta calculează cea mai rapidă rută, luând în considerare topografia, condițiile meteo și necesitatea unei opriri la o stație de încărcare.

Șoferul de EQB va beneficia și de prezența sistemului MBUX (Mercedes-Benz User Experience), bazat pe inteligență artificială.

Clienții chinezi vor primi mașina cu un motor electric, care va dezvolta 292 de cai putere. Versiunile europene rămân încă un mister. Mercedes-Benz menționează însă, că modelul va fi disponibil atât cu tracțiune față, cât și cu tracțiune integrală și implicit, două motoare electrice.

Versiunea de lansare, EQB 350 4MATIC, vine cu bateria cu o capacitate de 66,5 kWh și o autonomie de 419 kilometri, conform standardului WLTP. Nemții iau în calcul și versiuni cu autonomie mai mare.

Constructorul auto premium anunță un consum de 16,2 kWh/100 de kilometri. bateria se poate încărca la stații cu curent alternativ de 11 kW și la stații cu încărcare rapidă și curent continuu de până la 100 kW. În acest, încărcarea de la 10 la 80% a unității de stocare a energiei durează aproximativ 30 de minute.

Ca orice Mercedes, și EQB a fost supus unor teste dure de siguranță desfășurate de producătorul german. Astfel, bateria este protejată pentru a nu fi străpunsă de obiecte ascuțite.

Mercedes și-a echipat noul EV cu o serie amplă de sisteme de siguranță. Se regăsesc pe lista de dotări standard Active Lane Assist și Active Brake Assist. Suplimentar, clienții pot alege și pachetul Driving Assistance.

Noul Mercedes EQB va fi produs la uzina Kecksemet din Ungaria și la uzina Rasttat din Germania. Pentru clienții chinezi, mașina va fi construită local. Bateria va fi furnizată de uzina Accumotive din Kamenz, Germania și de fabrica Jawor din Polonia.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide