Noul Mini Cooper electric a fost lansat oficial. Modelul electric dispune de peste 400 KM autonomie – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 sept. 2023 Știri auto

Mini prezintă oficial noua generație a modelului compact. Mini Cooper electric vine cu un ecran OLED nou și autonomie de peste 400 km.

Cea de-a cincea generație a iconicului model britanic va purta oficial numele de Mini Cooper și va fi disponibilă în două versiuni: Mini Cooper E și Mini Cooper SE. Din punct de vedere design, noul model este imposibil de confundat. ADN-ul mărcii se regăsește și în această nou generație. Farurile rotunde beneficiază de tehnologie full LED, lumini de zi circulare, iar grila octogonală completează aspectul părții frontale.

Profilul rămâne, în mare parte, neschimbat, având forma caracteristică cu care producătorul britanic ne-a obișnuit încă de la prima generație a modelului. În partea din spate, mașina primește stopuri LED cu design nou, cu semnături luminoase ce pot fi alterate de către utilizator, la fel cum se întâmplă și în cazul farurilor.

Interiorul noului Mini Cooper electric beneficiază de un ecran uriaș

La interior, designerii au optat pentru o abordare minimalistă, reducând totul la esențial și eliminând cât mai multe butoane. Ca rezultat, tabloul de bord are acum un afișaj central rotund de 9,44 inchi (24 cm) care rulează Mini Operating System 9, sistem care a fost dezvoltat intern de BMW Group și se bazează pe un software Android Open Source Project.

„Noul sistem de operare MINI 9 se caracterizează printr-o operare tactilă simplă, emoționantă, specifică Mini. Împreună cu noul Mini Navigation bazat pe cloud pentru calculul rutei deosebit de precis și rapid, conectivitate de mare viteză și capacitatea opțională 5G, noul Mino Cooper face un salt uriaș în lumea digitală, subliniind astfel moștenirea carismatică a mărcii”, spune Stefanie Wurst, șeful Mini.

Sub acest ecran, care este folosit drept singura sursă de informații atât pentru șofer, cât și pentru pasagerul din față, se află o bară de comutare reproiectată care integrează comutatoare pentru frâna de parcare, selectorul de viteze, butonul de pornire/oprire și controlul volumului.

Autonomie de peste 400 de kilometri

Versiunea de bază are un motor electric montat pe puntea față, care dezvoltă 181 CP și 290 Nm de cuplu. Acest lucru îi permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde. Mini Cooper SE dispune de 214 CP și 330 Nm de cuplu, iar timpul de accelerare de la 0 la 100 km/h a fost redus la 6,7 ​​secunde.

În cazul versiunii de bază, Cooper E, bateria de 40,7 kWh asigură o autonomie în regim WLTP de 305 kilometri. Acest acumulator se poate încărca cu viteze de până la 75 kW. Varianta mai puternică, Cooper SE, primește și un acumulator mai mare, cu o capacitate de 54,2 kWh. Acest lucru ar trebui să ridice autonomia până la 402 kilometri. De asemenea, viteza de încărcare crește până la 95 kW.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide