Noul Mitsubishi ASX poate fi comandat și în România. Prețurile încep de la 20.300 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 16 feb. 2023 Știri auto

Noua generație a lui Mitsubishi ASX este disponibilă și în România. Are ce trebuie pentru a concura în segmentul SUV-urilor compacte?

Noul Mitsubishi ASX a fost prezentat la sfârșitul anului trecut, iar acum noua generație poate fi comandată și în România. Prețurile pornesc de la 20.337 de euro pentru versiunea de bază. La noi în țară, ASX este disponibil în patru niveluri de echipare și patru motorizări diferite. Cea de bază este reprezentată de un motor de 1,0 litri și 91 CP, apoi urmează motorizarea de 1,3 litri mild-hybrid, cu 140 sau 158 CP. Există și un full-hybrid, care are un motor de 1,6 litri și două motoare electrică, cu o putere totală de 143 CP. Cea mai puternică motorizare disponibilă este un plug-in hybrid de 159 CP.

Chiar dacă brandul nipon nu mai are aceeași ofertă ca altădată, continuă să existe pe piața europeană, în special prin SUV-urile sale. Cel mai recent membru al gamei este noua generație a SUV-ului ASX. Vom vorbi întâi despre elefantul din cameră. Da, este aproape identic cu un Renault Captur, diferența fiind făcută de sigle, nivelurile de echipare și, probabil cel mai important, de garanția de cinci ani pe care o oferă Mitsubishi.

Ce oferă cel mai accesibil Mitsubishi ASX?

Cel mai ieftin ASX pe care îl poți cumpăra vine echipat cu un motor de 1,0 litri, care produce 91 CP și este legat la o cutie de viteze manuală sau una automată cu șapte trepte. Această motorizare este disponibilă pe echipările Inform și Invite. Echiparea de bază, Inform, cu motorul de 1,0 litri și cutie manuală, are un preț de pornire de 20.337 de euro. Pentru acești bani vei primi faruri și stopuri cu tehnologie LED, un ecran central cu diagonala de 7 inch, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, cameră pentru marșarier și frânare automată de urgență.

Echipările intermediare, Invite și Intense, oferă în plus climatizare automată, sistem keyless entry, pilot automat adaptiv, instrumentar de bord digital de 10 inch, sistem de infotaiment cu diagonala de 9,3 inch și jante din aliaj de 18 inch.

Cea mai scumpă versiune a noului ASX are un preț de pornire de 38.187 de euro. Este vorba de nivelul de echipare Instyle, cu motorizare plug-n hybrid de 159 CP. Echiparea de top Instyle aduce în plus o trapă, tapițerie din piele, încărcare wireless, scaun șofer reglabil electric pe 6 direcții și ornamente din lemn.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide