Noul model Dacia ar putea amenința producătorii premium. Imagini randate cu viitoarea Dacia C-Neo – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 02 oct. 2023 Știri auto

Dacia ar putea aduce pe piață un nou model în următorii ani, pe lângă viitoarea generație Duster și Bigster. Am putea vedea o nouă abordare de design, sub forma unui SUV coupe.

Dacia este un brand care continuă să crească și ar putea să își mărească și mai mult gama de modele în următorii ani. Aici nu vorbim doar de viitorul SUV Bigster, ce urmează să fie lansat pe piață în următorii 2 ani, ci de un model cu totul diferit, așa cum nu a mai existat în gama producătorului de la Mioveni.

Zvonurile vorbesc despre un nou model, care va lua forma unui SUV coupe, așa cum este Renault Arkana, spre exemplu. Imaginile publicate pe pagina de Instagram kdesignag reprezintă randări bine realizate pentru ceea ce ar putea fi un nou model Dacia.

Din imaginile prezentate de acest artist vizual putem observa rapid silueta de SUV coupe, cu luneta plonjată și un spoiler integrat cu linia plafonului. Artistul a mixat designul noului Renault Rafale cu designul prezentat pe conceptul Dacia Bigster, astfel a rezultat acest exercițiu de design.

Dacia C-Neo, un posibil SUV coupe pentru brandul românesc

Despre Dacia C-Neo auzeam și cu câteva luni în urmă, atunci când am aflat că producătorul autohton este angajat într-un proiect de dezvoltare al unui nou model compact, care a fost numit C-Neo. Dacia C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitoarei generații de Duster, ceea ce ar trebuie să însemne că va fi lungă de aproximativ 4,4 metri. Designul va fi realizat cu intenția de a scoate mașina în evidență. Scopul este aduce pe piață un model cu identitate proprie.

Renault Arkana a fost un succes din punctul de vedere al vânzărilor, iar dacă inițiativa a funcționat la Renault, de ce nu ar funcționa și la Dacia? Sunt destui clienți ce caută o mașină aspectuoasă, cu o gardă la sol ceva mai mare, dar care să nu coste foarte mult. Astfel, un SUV coupe de la Dacia, un producător de buget, ar putea avea succes pe piață.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: kdesignag / Instagram


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide