Cât costă Renault Arkana, un SUV coupe de familie echipat cu tehnologii de top

Autor: Adrian Somai 23 ian. 2023 Știri auto

Renault Arkana s-a bucurat de o atenție specială încă de la auzul primelor vești cu privire la ajungerea sa pe piața auto europeană, un număr considerabil de clienți exprimandu-și interesul pentru acest model. Nici nu este de mirare, Arkana fiind un model bine echipat, cu un design interesant și cu un raport calitate-preț foarte bun ținând cont de ceea ce oferă.

SUV-ul coupe Arkana măsoară 4.570 de milimetri în lungime, 1.820 de milimetri în lățime și 1.576 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este este de 2.720 de milimetri. Astfel, Arkana se poziționează în gama constructorului francez între modelele Kadjar și Koleos.

Arkana este o mașină de familie, producătorul din Hexagon propunandu-și să se adreseze cu acest model în special acelor familii care își doresc mai mult decât un SUV oarecare. Arkana are tot ce îi trebuie pentru a ieși în evidență și pentru a se face remarcat pe șoselele deja pline cu o mulțime de alte modele din acest segment de piață.

Cel mai accesibil Renault Arkana de pe piață

Arkana Equilibre este cea mai ieftină versiune a SUV-ului Arkana de pe piața auto din România, prețul de pornire fiind de 26.250 de euro, cu toate taxele incluse. Nivelul de echipare de bază nu este deloc ușor de trecut de vedere, francezii oferind printre altele câteva dotări interesante: sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, geamuri electrice fata cu impuls, oglinzi cu reglaj electric și încălzite, oglinzi rabatabile electric cu LED, sistem Easy Link de 7 inci, sistem multimedia conectat cu ecran tactil, radio, Bluetooth, etc.

Cea mai accesibilă versiune Arkana este cea echipată cu motorul 1.3 TCe MHEV 140 EDC, alături de care se regăsește o cutie automată de viteze cu șapte trepte și dublu ambreiaj. Cuplul maxim este de 260 Nm, iar consumul în regim mixt, după standardele WLTP, este de 5.8 litri/100 km.

Cea mai accesibila versiune full hybrid a SUV-ului Arkana

Arkana Equilibre E-Tech 145 este cea mai ieftină versiune full-hybrid a SUV-ului francez, pornind de la un preț de 28.050 de euro, cu toate taxele incluse. În echiparea de bază oferită pe această versiune full-hybrid, francezii au mai inlcus printre altele și următoarele: asistent unghi mort, ștergătoare cu senzori de ploaie, ecomod, sistem de avertizare acustică pentru pietoni, etc.

Cu o putere maximă de 105 kW și un cuplu maxim de 148 Nm, această versiune full hybrid a SUV-ului Arkana promite un consum mixt de numai 4.7 litri/100 kilometri, conform standardelor WLTP. Transmisia este asigurată printr-o cutie de viteze Hybrid E-TECH.

Cea mai scumpă versiune full hybrid a SUV-ului Arkana

În cele din urmă, E-Tech Engineered full hybrid 145 este cea mai scumpă versiune a SUV-ului Arkana oferită de cei de la Renault, cu un preț de pornire de 33.450 de euro, cu toate taxele incluse. Echiparea tehnică este aceeași, însă printre dotările suplimentare se numără următoarele: Rear Cross Traffic Alert, multi-sense cu trei moduri de condus, iluminare ambientală, jante din aliaj de 18 inci, geamuri spate și lunetă cu tentă fumurie, pachet interior și exterior RS Line.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide