Noul model de la Renault, Kiger, care îi poate fura clienții lui Duster

Autor: David Andrei 18 nov. 2020 Știri auto

Noul model de la Renault, Kiger, îi poate fura clienții lui Duster. Francezii construiesc mașina în India, pentru India, dar aceasta va deveni în curând un produs global.

GALERIE FOTO

Pentru moment, Kiger este doar un concept care anticipează viitorul model de serie. Un model căruia Renault i-a desenat un look original, dinamic și fluid, și căruia i-a trecut în cont un comportament sportiv și agil, indiferent de suprafața pe care rulează.

Kiger este un produs al colaborării dintre Renault și diviziile indiene de design. Este un SUV destinat junglei urbane, dar și aventurilor în afara asfaltului. O capotă cu nervuri proeminente, șine pe acoperișul cu linie descendentă și un pavilion îngust, dar și o parte posterioară care amintește de Captur, defines imaginea mașinii. Aceasta este completată de aripile puternic conturate și de jantele de 19 inci. Garda la sol este de 210 milimetri, ca și la Duster.

Renault Kiger versus Duster (3)

GALERIE FOTO

Renault își consolidează astfel prezența pe piața indiană, acolo unde compania este prezentă încă din 2005. Pentru clienții de acolo a adaptat modelul cu origini românești Duster și a construit Kwid și Triber.

Accentele de culoare verde din fotografii sunt denumite de producător Aurora Borealis (Aurora Boreală) și își schimbă nuanța în funcție de unghiul din care sunt privite și de lumină. Show car-ul a primit și elemente decorative albastre și violet. Inserturile din bare, din mânerele portierelor, conturul logo-ului și etrierele sunt fosforescente.

“Este suficient de compact pentru a avea loc oriudne”, îl definesc cel de la Renault, “dar suficient de spațios pentru a transporta o familie întreagă.”

Duster, în pericol odată cu apariția lui Renault Kiger?

Kiger se va alătura gamei pe care Renault o comercializează în India. Aceasta cuprinde modelele Duster, Kwid (versiunea indiană a lui Spring de la Dacia) și Triber.

Francezii nu au stabilit încă gama de preț în care va fi poziționat Kiger, dar modelul cu look futurist, preluat de la actualul show car, i-ar putea complica situația lui Duster.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide