Noul model Hyundai IONIQ 6 a fost dezvăluit într-o schiță de design

Autor: Marius Vișan 21 iun. 2022 Știri auto
Noul model Hyundai IONIQ 6 a fost dezvăluit într-o schiță de design

Hyundai a dezvăluit astăzi schița de design a celui de-al doilea model al gamei 100% electrice IONIQ.

Imaginea prezintă exteriorul distinctiv, care are că sursă de inspirație conceptul EV – Prophecy. Tipologia designului – „electrified streamliner” – cu linii simple și formă aerodinamică – reflectă angajamentul Hyundai de a răspunde atât nevoilor estetice, cât și celor funcționale ale clienților în nouă era a mobilității electrice.

Construit având la baza platforma Hyundai – Electric Global Modular Platform, IONIQ 6 oferă un ampatament lung și un interior proiectat pentru confort optim.

Noi detalii despre IONIQ 6 vor fi dezvăluite în perioada următoare, pe canalele oficiale de comunicare Hyundai.

Alte informații pe care le știm deja despre noul Hyundai Ioniq 6

Noul sedan de dimensiuni medii electric va fi construit pe platforma E-GMP, care este utilizată și de actualele Ioniq 5 și Kia EV6. Mașina ar fi trebuit să fie dezvăluită în martie sau în aprilie.

Lansarea a fost, însă, amânată pentru vara anului curent pentru a permite departamentului de design să facă unele modificări. Se spune că acestea au fost cerute chiar de CEO-ul mărcii, Chung Eui-Sun.

Aceste modificări vizează barele de protecție față și spate, care vor avea o formă mai aerodinamică. Asta va însemna că mașina va fi cu 20 de milimetri mai lungă față de proiectul inițial. Din punct de vedere estetic, Ioniq 6 va prelua o serie de detalii de la conceptul Prophecy, care a fost prezentat în 2020. Reprezentanții companiei descriu mașina ca fiind „un streamliner electrificat”.

În același timp, Ioniq 6 ar urma să primească noua grilă inteligentă „Lighting Grille” cu iluminare LED. Grila va beneficia de tehnologia „Grille-integrated Active Air Flap”, care o va deschide/închide în funcție de starea vehiculului și de condițiile de funcționare. Tot la capitolul modificări, vehiculul va fi cu 20 de milimetri mai lung față de proiectul inițial.

Cel mai probabil viitorul Hyundai Ioniq 6 va folosi două motoare electrice, care vor dezvolta împreună 308 CP. Acestea vor fi alimentate de o baterie cu o capacitate de 77,4 kWh. Coreenii nu au divulgat informații referitoare la autonomie, însă aceeași sursă spune că aceasta ar urma să fie de 550 de kilometri. Este de așteptat ca Ioniq 6 să primească și o versiune de performanță N. Aceasta ar urma să împartă grupul de propulsie electric cu EV6 GT, care oferă 576 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide