Noul sedan electric Hyundai Ioniq 6 ar urma să-și facă debutul în ziua de 14 iulie

Autor: Mihai Morcovescu 20 iun. 2022 Știri auto
Noul sedan electric Hyundai Ioniq 6 ar urma să-și facă debutul în ziua de 14 iulie

Unul dintre cele mai așteptate modele care urmează să fie lansate în acest an este electricul Hyundai Ioniq 6. Viitorul sedan de dimensiuni medii cu emisii zero ar urma să-și facă debutul în ziua de 14 iulie, în cadrul Salonului Auto de la Busan (Correa de Sud).

Noul Hyundai Ioniq 6 va oferi 308 CP și o autonomie de 550 km

Informația nu ne-a parvenit de la producătorul auto. Aceasta a fost publicată de website-ul TheKoreanCarBlog, o sursă de încredere pentru industria auto din Coreea de Sud.

Noul sedan de dimensiuni medii electric va fi construit pe platforma E-GMP, care este utilizată și de actualele Ioniq 5 și Kia EV6. Mașina ar fi trebuit să fie dezvăluită în martie sau în aprilie.

Lansarea a fost, însă, amânată pentru vara anului curent pentru a permite departamentului de design să facă unele modificări. Se spune că acestea au fost cerute chiar de CEO-ul mărcii, Chung Eui-Sun.

Aceste modificări vizează barele de protecție față și spate, care vor avea o formă mai aerodinamică. Asta va însemna că mașina va fi cu 20 de milimetri mai lungă față de proiectul inițial. Din punct de vedere estetic, Ioniq 6 va prelua o serie de detalii de la conceptul Prophecy, care a fost prezentat în 2020. Reprezentanții companiei descriu mașina ca fiind „un streamliner electrificat”.

În același timp, Ioniq 6 ar urma să primească noua grilă inteligentă „Lighting Grille” cu iluminare LED. Grila va beneficia de tehnologia „Grille-integrated Active Air Flap”, care o va deschide/închide în funcție de starea vehiculului și de condițiile de funcționare. Tot la capitolul modificări, vehiculul va fi cu 20 de milimetri mai lung față de proiectul inițial.

Potrivit sursei citate, viitorul Hyundai Ioniq 6 va folosi două motoare electrice, care vor dezvolta împreună 308 CP. Acestea vor fi alimentate de o baterie cu o capacitate de 77,4 kWh. Coreenii nu au divulgat informații referitoare la autonomie, însă aceeași sursă spune că aceasta ar urma să fie de 550 de kilometri.

Este de așteptat ca Ioniq 6 să primească și o versiune de performanță N. Aceasta ar urma să împartă grupul de propulsie electric cu EV6 GT, care oferă 576 CP.

Cum spuneam, noul Hyundai Ioniq 6 ar trebui să fie dezvăluit în ziua de 14 iulie. Gama Ioniq va fi completată la începutul anului 2024 cu un SUV mai mare, care se va numi Ioniq 7.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide