Noul Opel Frontera va avea un preț de pornire de 24.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2024 Știri auto

Opel anunță prețurile oficiale pentru noul SUV Frontera. Noua generația va avea un preț de pornire de 24.000 de euro.

În urmă cu câteva săptămâni, Opel a prezentat noua generație a SUV-ului Frontera, iar acum primim noi informații despre noul model al producătorului german.

În cadrul unui eveniment susținut în Istanbul, Opel a dezvăluit mai multe detalii despre noul său model, care va avea inclusiv o versiune complet electrică. Opel a comunicat noi detalii tehnice despre noul Frontera, dar și prețurile pentru noul model, ce pornesc de la 24.000 de euro în Germania.

Opel declară că noul SUV Frontera va fi disponibil în două versiuni. Prima dintre ele, dar și cea mai accesibilă, este cea echipată cu motorul mild-hybrid de 1,2 litri. Motorul termic dezvoltă 100 CP și este ajutat de un motor electric ce dezvoltă 28 CP. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu 6 trepte, cu dublu ambreiaj, care este la rândul său electrificată grație unui sistem de 48 de volți. Pe piața din Germania, această versiune pleacă de la 24.000 de euro. În plus, Frontera va primi o a doua versiune a acestei motorizări, dar care produce 136 CP.

Opel Frontera va putea fi cumpărat și ca model pur electric

Pe lângă motorizare mild-hybrid de 1,2 litri, Opel anunță că noul Frontera va putea fi cumpărat și ca model pur electric. Versiunea electrică a lui Frontera va avea o autonomie de peste 300 de kilometri în regim WLTP, dar nu aflăm și puterea motorului electric sau capacitatea bateriei folosite pe noul model.

Această versiune va avea un preț de pornire de 29.000 de euro pe piața din Germania. Opel a spus și că în viitor va exista o a doua versiune electrică, cu autonomie extinsă până la 400 de kilometri. Deocamdată nu ne sunt oferite informații nici despre aceasta.

La lansare, Opel Frontera va putea fi cumpărat în două niveluri de echipare: Frontera și GS. Noul model vine dotat cu faruri LED integrate în masca frontală Opel Vizor, precum și cu două ecrane de 10 inch pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia cu conectivitate Android Auto și Apple CarPlay. Portbagajul noului Opel Frontera are o capacitate de 450, iar cu bancheta rabatata poate crește până la 1.600 de litri.

Pentru clienții mai aventurieri, Opel oferă opțional un cort ce poate fi montat pe plafon, accesul făcându-se prin intermediul unei scări. Noul Opel Frontera poate transporta pe plafon obiecte cu o greutate maximă de 240 de kilograme. În viitor, SUV-ul va fi disponibil și cu 7 locuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide