Noul Opel Grandland electric va intra în producție în 2024

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mart. 2023 Știri auto

Noul Opel Grandland electric va intra în producție în 2024. Noul model va fi produs la uzina din Eisenach, din Germania.

Grupul Stellantis a anunțat că versiunea electrică a lui Opel Grandland va intra în producție în decursul anului viitor. Noul model va ieși de pe linia de asamblare a uzinei din Eisenach, Germania, în a doua jumătate a anului 2024.

Generația actuală de Opel Grandland poate fi comandată și sub forma unui hibrid plug-in. Indiferent de motorizarea aleasă, modelul german este asamblat la uzina din Eisenach, Germania. Tot în această locație va fi fabricat și succesorul său electric, începând cu a doua jumătatea a anului 2024. Grupul Stellantis a anunțat că face o investiție de 130 de milioane de euro pentru modernizarea uzinei din Eisenach.

Opel investește 130 de milioane de euro în fabrica din Eisenach

În fabrica modernizată va fi construit noul Opel Grandland în format pur electric. Opel Grandland electric va fi construit pe arhitectura STLA Medium, care promite o autonomie de până la 700 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor.

„Eisenach, cea mai compactă fabrică a noastră din Germania, a demonstrat un impuls puternic în îmbunătățirea calității”, a declarat Arnaud Deboeuf, director de producție Stellantis. „Prin această alocare a noii platforme complet BEV a Stellantis, STLA Medium, forța de muncă cu înaltă calificare a uzinei Eisenach va continua să îmbunătățească costurile și calitatea vehiculelor pe care le produc pentru a-și încânta clienții.”

Inaugurată în septembrie 1992 cu producția lui Opel Astra, uzina de asamblare din Eisenach se află în statul Turingia, Germania centrală. În 2022, fabrica și-a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare cu un eveniment Open Day care a comemorat producția de 3,7 milioane de vehicule.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide