Se împlinesc 30 de ani de la deschiderea uzinei Opel din Eisenach

Autor: Ionuț Vîlciu 14 sept. 2022 Știri auto

În urmă cu 30 de ani, Opel deschidea uzina din Eisenach. De atunci, numeroase modele au părăsit uzina din Turingia.

Uzina din Eisenach aniversează 30 de ani. La 23 septembrie 1992, primul Opel Astra „made in Eisenach” ieșea de pe linia de producție
în prezența fostului cancelar german, Helmut Kohl, și a angajaților. Fabrica auto este, de asemenea, parte integrantă a orașului și a regiunii.

În 1993, la doar opt luni de la debutul modelului Astra, primul Corsa ieșea de pe linia de producție. Primul Corsa „made in Eisenach” este și primul Corsa „made in Germany”. Anterior, modelul a fost produs exclusiv la uzina de la Zaragoza.

Cu doi ani înainte ca primul Astra din Eisenach să părăsească fabrica, Opel a început să producă modelul Vectra în Turingia, devenind astfel unul dintre primii constructori auto din Germania de Vest care s-a implicat în noile state federale. În același timp, Marca a contribuit
la revitalizarea producției de automobile în regiune prin deschiderea noii fabrici, în care a investit peste un miliard de mărci germane. În plus, compania a creat și numeroase noi locuri de muncă, inclusiv în industria furnizorilor.

Ziua porților deschise la Opel Eisenach

Sâmbătă, 17 septembrie, se organizează Ziua Porților Deschise. Ceremonia oficială va fi prezidată de premierul landului Turingia, Bodo Ramelow și CEO-ul Opel, Florian Huettl.

„Timp de 30 de ani, Eisenach a reprezentat cele mai înalte standarde. La această uzină auto tradițională au fost asamblate numeroase bestselleruri Opel destinate clienților. Odată cu producția modelului Grandland și a hibridului plug-in Grandland pe platforma multienergie de ultimă generație, Eisenach a devenit o parte importantă a ofensivei de electrificare a mărcii Opel”, afirmă CEO-ul Opel, Florian Huettl.

O ceremonie oficială prezidată de premierul landului Turingia, Bodo Ramelow și CEO-ul Opel, Florian Huettl va deschide aniversarea celor „30 de ani de Opel la Eisenach”. La Ziua Porților Deschise, care se va desfășura între orele 10.00 și 15.00, vizitatorii vor avea ocazia să afle câte ceva despre istoria plină de evenimente a fabricii auto. În cele trei zone de producție, vizitatorii vor primi informații interesante despre producția modelului Opel Grandland. În afara halelor, vor fi prezentate toate modelele fabricate anterior la Eisenach. Vor fi și alte atracții din istoria de 160 de ani a mărcii. Apoi, de la 16.00 până la 20.00 va avea loc petrecere cu trupe live și alte spectacole.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Opel


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide