Noul Peugeot 2008 facelift: Un SUV elegant, pregătit pentru jungla urbană – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2023 Știri auto

Peugeot 2008 este unul dintre cele mai vândute SUV-uri de clasă mică din Europa, iar acum a primit un facelift, actualizare ce îi conferă un aspect mai modern și mai agresiv, ceea ce îl va face și mai dezirabil printre cumpărători.

Chiar dacă este un catalogat drept un SUV, Peugeot 2008 măsoară doar 4,3 metri în lungime, ceea ce îl face manevrabil în oraș. În plus, clienții preferă astfel de mașini pentru garda la sol mai mare și pentru poziția mai înaltă la volan, dar și datorită aspectului mai robust.

Odată cu acest facelift, 2008 a primit o parte frontală complet redesenată, cu faruri LED și lumini de zi în forma unor gheare. Grila frontală a crescut și, în cazul mașinii pe care noi am test-o, integrează camera frontală. Fiind o echipare GT, întreg pachetul exterior inspiră sportivitate, având și jante mai mari, de 18 inch. Plafonul este vopsit în negru, lucru ce oferă un contrast de efect și mai taie din masivitatea mașinii.

Spatele mașinii beneficiază, de asemenea, de blocuri optice LED, iar volumul total al portbagajului este de 434 de litri, o valoare destulă de bună pentru un SUV de segment B.

Peugeot 2008 facelift – Ce s-a schimbat la interior?

Odată urcat la bordul mașinii, scaunele sport ale echipării GT te cuprind și oferă susținere laterală foarte bună. Volanul este cel pe care îl știm deja: mic, nu foarte rotund, cu decupaje unde îți poți odihni mâinile. Practic te uiți peste volan, nu prin el, pentru a citi instrumentarul de bord. Pe această echipare, prin mașină sunt presărate diferite elemente din imitație de fibră de carbon, dar și câteva ornamente piano black, în special pe consola centrală.

Ne-am bucurat să vedem scurtături fizice pentru noul sistem de infotainment, care răspunde mult mai bine decât cel montat anterior pe Peugeot 2008. De asemenea, un plus este faptul că, indiferent de ce versiune alegi, Apple CarPlay și Android Auto vin în standard pe noul Peugeot 2008.

Clienții ce vor să cumpere un Peugeot 2008 vor avea la dispoziție versiuni termice pe benzină, dar și pe motorină. În plus, există două variante electrice, cu până la 400 de kilometri autonomie. În România, prețurile pentru noul Peugeot 2008 pornesc de la 23.600 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide