Noile faruri Matrix LED de la Porsche luminează drumul pe o distanță de până la 600 de metri

Autor: Ionuț Vîlciu 15 dec. 2022 Știri auto

Porsche a prezentat o nouă tehnologie pentru farurile mașinilor sale. Acest nou sistem HD Matrix LED va fi disponibil începând cu 2023.

Noua tehnologie HD Matrix LED de la Porsche funcționează atât pentru faza scurtă, cât și pentru faza lungă prin două surse de lumină în fiecare corp al farului. Spre deosebire de a avea o singură matrice pentru faza lungă în centrul farului, noul design încorporează două unități în secțiunea inferioară a fiecărui far, relatează Carscoops.

Fiecare dintre cele patru unități are 16.384 de LED-uri în comparație cu farurile actuale cu o singură unitate care au 84 de pixeli pe far. Noul sistem a fost dezvoltat alături de Hella/Forvia, Infineon și Nichia.

Porsche pregătește noi faruri de ultimă generație

Compania spune că fiecare LED are aceeași grosime ca un fir de păr uman. Porsche spune că mașinile din sens opus vor fi ferite de lumina puternică cu ajutorul unei camere video montată în parbriz. Aceasta va umbri vehiculele aflate în raza farurilor pentru a nu orbi alți șoferi.

Noile faruri vin cu animații de bun venit sau de plecare. De asemenea, acestea vor putea reduce lumina reflectată din marcajele rutiere. Printre funcțiile disponibile se numără faza scurtă și lungă, faza lungă fără orbire, faza lungă adaptivă de autostradă, zona de siguranță dinamică și reducerea strălucirii semnelor de circulație.

„La 300 de lux, este posibil să se proiecteze faza lungă până la 600 m”, a declarat pentru Autocar Benjamin Hummel, responsabilul pentru dezvoltarea modulelor de iluminat. „Dar nu este vorba doar despre o anumită gamă. Este nevoie și de o bună distribuție a luminii în întregul câmp vizual. Am reușit acest lucru cu patru surse de lumină. Luminozitatea zonelor centrale și laterale poate fi ajustată continuu pentru o iluminare suplimentară a drumului. Iluminare mai mare duce la o performanță mai bună.”

Porsche nu a spus încă ce modelele vor fi primul noile faruri HD Matrix LED.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide