O aplicație controversată transformă smartphone-urile în camere radar. Sunt vizați șoferii vitezomani

Autor: Cristian Gubandru 12 apr. 2022 Știri auto

O nouă aplicație pentru smartphone-uri, care permite utilizatorilor să înregistreze viteza mașinilor care trec prin fața lor și să stabilească dacă încalcă viteza legală, generează controverse după doar câteva săptămâni pe piață.

Aplicația, numită Speedcam Anywhere, poate fi folosită de pietoni pentru a filma o mașină care consideră ei că merge cu viteză.

Speedcam Anywhere este o aplicație AI

Speedcam Anywhere este un sistem AI care poate măsura cu precizie și verifica viteza unui vehicul folosind o cameră a telefonului mobil. Aplicația de pe telefon realizează un scurt videoclip al unui vehicul care trece și îl încarcă pe serverul AI. Serverul poate măsura viteza vehiculului din videoclip și poate verifica viteza în raport cu limitele de viteză pe acel segment de drum.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Software-ul va citi plăcuța de înmatriculare a mașinii și va folosi datele pentru a identifica marca și modelul, apoi va determina lungimea dintre axele față și spate. Software-ul va compara aceste informații cu filmarea pentru a calcula dacă mașina mergea cu viteză sau nu.

aplicatie
Foto: Speedcam Anywhere

Filmarea poate fi apoi salvată de utilizator și poate fi generat un raport din aplicație. Raportul poate fi transmis autorităților relevante. Aplicația este disponibilă în Marea Britanie și este gata de lansare în SUA.

În Marea Britanie, Ministerul de Interne nu a aprobat încă software-ul ca dispozitiv certificat de detectare a vitezei.

Speedcam Anywhere a fost dezvoltat de o echipă de oameni de știință în inteligența artificială de la universități din Marea Britanie și din Silicon Valley. Cu toate acestea, identitățile lor reale sunt păstrate secrete, deoarece susțin că au primit e-mailuri abuzive de la persoane care nu sunt de acord cu aplicația.

Google nu a permis inițial ca aplicația să fie publicată în Google Play, dar de atunci a aprobat aplicația și este disponibilă pentru descărcare în Marea Britanie pentru dispozitivele Android. Apple încă nu a aprobat aplicația pentru distribuție în App Store pentru dispozitive iOS, cum ar fi iPhone-uri și iPad-uri.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide