Noul Peugeot 308 – Atac direct la Volkswagen Golf

Autor: Elena Luchian 18 mart. 2021 Știri auto

Peugeot prezintă noul 308. Este mai mare, mai spațios, mai modern și mai personalizabil. Iar în gamă apar acum două versiuni hibride.

GALERIE FOTO

Noul Peugeot 308 este un atac direct la Volkswagen Golf. Noua generație este construită conform ADN-ul brand-ului francez. “Este senzual și fin”, susțin francezii. Compacta vine cu noua siglă Peugeot, are faruri LED încă de la prima echipare, iar plăcuța cu numărul de înmatriculare a migrat în jos în partea frontală.

Versiunile superioare (GT și GT Pack) priesc faruri Full LED mai subțiri, cu tehnologie Peugeot Matrix LED. În partea posterioară, stopurile imită forma ghearelor de leu. Șapte culori vor fi disponibile în gamă: verde Olivine, albastru Vertigo, roșu Elixir, alb perlat, alb Ice, gri Artense șinegru Perla Nera.

La bord apare un volan nou, compact, multifuncțional, care prezintă senzori ce pot detecta prezența mâinilor șoferului. Informațiile relevante cu privire la rulare sunt redate pe un instrumentar de bord digital de 10 inci. Informația este structurată tridimensional. Ecranul tactil de 10 inci este poziționat mai jos, pentru ca șoferul să poată ajunge cu ușurință la el. Butoanele i-toggles înlocuiesc panoul de control al sistemului de aer condiționat începând cu linia de echipare Allure.

Apare și un nou selector pentru Reverse, Neutral și Drive, iar Parking și Manual pot fi selectate cu ajutorul celor două butoane prezente la bord. În funcție de motorizarea aleasă, apare și un comutator pentru selectarea modurilor de rulare (Electric, Hybrid, Eco, Normal și Sport).

Se mai regăsesc la bord două mufe USB, o cotieră și spațiu de depozitare de până la 34 de litri. Sistemul de iluminare ambientală LED include opt culori. Șoferul poate comanda funcțiile mașinii și vocal, folosind pentru început comanda “Ok Peugeot”.

Noul Peugeot 308, un pas înainte în ceea ce privește siguranța

Modelul vine echipat cu cele mai recente tehnologii în domeniul siguranței. Pachetul Drive Assist 2.0 include cruise control adaptiv cu funcție Stop & Go pentru mașinile echipate cu transmisia automată EAT8. Lane Keeping Asist, schimbarea semi-automată a benzii de circulație, activă de la viteze între 70 și 180 km/h sau recomandarea anticipativă a vitezei de rulare sunt incluse, de asemenea, în pachet. Mașina este echipată și cu funcție de frânare automată de urgență, care poate interveni la viteze cuprinse între 7 și 140 km/h.

Noul Peugeot 308 primește și funcție de monitorizare a unghiului mort, activă pe o distanță de până la 75 de metri. Alertă la traficul din spate, cameră cu vedere la 360 de grade, acces fără cheie, parbriz încălzit și volan încălzit fac viața alături de 308 mai simplă.

Construit pe o versiune nouă a platformei EMP2, noul Peugeot 308 a crescut cu 11 centimetri în lungime, ajungând acum la 4,36 metri. Și ampatamentul este cu 55 de milimetri mai mare, până la 2.675 de milimetri. Acest lucru se traduce prin mai mult spațiu la bord. Înălțimea modelului este acum cu 20 de milimetri mai mică (1,44 metri). Portbagajul oferă un spațiu de depozitare de 412 litri sau 1.323 de litri atunci când spătarul banchetei este rabatat.

Specialiștii în design au proiectat mașina mizând pe confort. Scaunele sunt vin cu aprobarea AGR (Aktion für Gesunder Rücken). Acestea prezintă 10 reglaje și funcții de masaj.

Pentru confort acustic superior, Peugeot a montat un parbriz și o lunetă mai groase.

Noul Peugeot 308 – gama de motorizare

Apar în gama de motorizare două versiuni hibride. Clienții pot comanda Peugeot 308 HYBRID 225 e-EAT8 cu motor PureTech de 180 de cai putere și motor electric sau HYBRID 180 e-EAT8 cu motor PureTech de 150 de cai putere și motor electric. Energia este stocată într-o baterie litiu-ion cu o capacitate de 12,4 kWh. Peugeot oferă pentru această unitate o garanție de 8 ani sau în limita a 160.000 de kilometri.

Cei care preferă propulsiile convenționale au mai multe opțiuni. Este vorba despre trei versiuni pe benzină cu motorul de 1,2 litri sau două diesel cu motorul de 1,5 litri.

  • PureTech 110 S&S BVM6;
  • PureTech 130 S&S BVM6;
  • PureTech 130 S&S EAT8.
  • BlueHdi 130 S&S BVM6,
  • BlueHdi 130 S&S EAT8.

Noul Peugeot 308 va ajunge pe piața europeană în cea de-a doua jumătate a acestui an. Modelul se va produce la uzina Mulhouse a companiei.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide