Noul pod care leagă comuna Vadu Pașii de Buzău a fost deschis circulației

Autor: George Cristea 25 oct. 2021 Știri auto

Noul pod care leagă comuna Vadu Pașii de Buzău a fost deschis circulației, după trei ani de la startul lucrărilor. Nicio mașină nu a mai circulat pe aici din 2005, de când a fost dezafectat vechiul pod proiectat de Anghel Saligny.

Intră în Galeria FOTO

După 16 ani, localnicii din comunele Vadu Pașii, Săgeata sau Robeasca pot ajunge acum în Buzău scutind un drum de aproximativ 15 kilometri, cât măsura ruta ocolitoare. Podul leagă comuna Vadu Pașii de municipiul Buzău și a fost construit chiar lângă vechiul pod proiectat de Anghel Saligny care a fost închis circulației în anul 2005.

„Acest obiectiv trebuia să înceapă în anul 2012, dar, din nefericire, fiind podul Anghel Saligny lângă, a fost nevoie de ‹n› aprobări. Ne-am plimbat între ministere și instituții și într-un final s-a decis construirea unui alt pod, dar și pentru acesta am avut de obținut o groază de avize. Astăzi suntem cu acest pod finalizat. (…) Aproximativ 20.000 de oameni au de astăzi o distanță mult mai scurtă până în municipiul Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu”, citat de Profit.ro.

Noul pod care leagă comuna Vadu Pașii de Buzău a fost deschis circulației. Este de importanță strategică

Podul inaugurat la Vadu Pașii are o lungime totală  de 689 m din care 350 m peste râul Buzău și două rampe de acces de 161 și 178 de metri, 2 culei, 5 pile și o lățime de 7,80 m. De asemenea este prevăzut cu două spații tehnice de o parte și de alta iar pe unul dintre acestea se va permite circulația pietonilor. La calamitățile din anul 2019, o parte din tablierul podului ce urma a fi ridicat pe pile a fost luat de apele râului Buzău și astfel lucrările au fost întârziate.

Se așteaptă ca inaugurarea noului pod să preia o parte din traficul care se desfășoară în prezent pe șoseaua europeană E85 la intrarea în municipiul Buzău. Municipalitatea va astfel să înceapă în curând reabilitarea celui mai circulat bulevard din Buzău, care preia acum cea mai mare a traficului de pe E85.

În curând, pe la Vadu Pașii va trece și viitoarea autostradă A7 Buzău – Pașcani, care ocolește municipiul Buzău. În acest context, noul pod va fi vital pentru conexiunea dintre municipiul reședință de județ și viitoarea autostradă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide