Noul Porsche Macan primește head-up display cu realitate augmentată și până la 3 ecrane

Autor: Ionuț Vîlciu 12 dec. 2023 Știri auto

Porsche a publicat primele imagini cu interiorul noului Macan electric. SUV-ul va beneficia de un HUD cu realitatea augmentată și până la 3 ecrane încorporate în planșa de bord.

Un nou Porsche Macan complet electric urmează să fie lansat, urmând să se alăture gamei de vehicule cu zero emisii a producătorului german. Până acum am văzut doar prototipuri camuflate, iar acest nou set de fotografii reprezintă primul contact cu designul cabinei noului SUV complet electric.

Viitorul Porsche Macan EV va folosi un setup cu până la trei ecrane, plus un head-up display opțional cu realitate augmentată. Acesta transformă parbrizul într-un al patrulea ecran, dacă îi putem spune așa, afișând caracteristici precum săgeți de ghidare sau distanțele față de vehiculele din față. Privind prin sticlă, imaginile proiectate par să cuprindă un spațiu ce se întinde pe 87 de inch. Porsche spune că este unul dintre cele mai mari afișaje heads-up disponibile în prezent.

Porsche Macan electric va oferi până la 3 ecrane ocupanților

Instrumentarul de bord digital măsoară 12.6 inch în diagonală și este inclus standard. Ecranul sistemului multimedia are o diagonală de 10.9 inch, iar al treilea ecran, cel aflat în fața pasagerului din dreapta, măsoară tot 10.9 inch și va reprezenta o opțiune.

Porsche a comunicat faptul că noile sale modele vor avea un sistem multimedia bazat pe Android. Astfel, noul Macan EV va integra o serie de aplicații foarte populare, cum ar fi Spotify, Youtube, Google Maps și WebEx.

Deocamdată, prototipurile noului Porsche Macan electric sunt încă în faza de testare, dar ne putem aștepta ca noul SUV electric al producătorului din Stuttgart să fie prezentat în prima parte a anului viitor. Viitorul SUV este așteptat să debuteze cu o baterie de 100 kWh și două motoare electrice, care să livreze circa 600 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide